True Damage je nastavak K-pop grupe K/DA, outfit dizajn potpisuje Louis Vuitton

 

Prošle godine, na Svjetskom prvenstvu League of Legends u Incheonu, najveći trenutak događaja nie bilo takmičenje. Bila je to virtualna K-pop grupa pod nazivom K/DA koja je tokom ceremonije otvaranja napravila AR koncert. Pjesma grupe postala je hit, nadahnjujući niz memova i fan art-a, a igrači su se mogli prerušiti i kao članovi u igri. Sada developer Riot slijedi s još jednim mjuziklom u igri: hip-hop grupom pod nazivom True Damage. Studio je čak sarađivao s Louisom Vuittonom na dizajnu skinova koji se mogu otključati u igri.

True Damage je grupa koju čini pet junaka Lige, uključujući Qiyana, Akali, Ekko, Yasuo, a nedavno je dodana Senna. Od 10. novembra igrači će moći kupiti svoje nove izgleda kao i skinove u igri. Istog dana virtualna grupa True Damage će se pojaviti na pozornici na ceremonijama otvaranja Worlds 2019. IRL verziju benda činiće umetnici Becky G, Keke Palmer, Soyeon, Duckwrth i Thutmose.

Prema Carlosu Giffoniju, vodećem proizvođaču skinova za Riot, uspjeh K/DA velikim dijelom potiče iz novog projekta. „Ubrzo nakon što smo započeli rad na Trze Danage“, objašnjava on. „Trebalo je neko vreme da se shvati šta se događa, koja je priča iza toga.“ Čak je to bio i narativni element koji je vezao dva događaja zajedno. S druge strane, Akali, član K/DA, namjerava pronaći nove saradnike, na kraju formirajući True Damage. „Želili smo da imamo grupu ljudi koja se osjećala zaista eklektično i koja je osećala kao da imaju zaista jedinstvene uloge koje bi mogle da uđu u nju,“ Giffoni kaže o procesu pronalaženja pravih likova za grupu.

 

(TheVerge)

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.