Twitter je objavio novu igru pretraživača Data Dash, koja ima za cilj da objasni neke od njegovih podešavanja privatnosti

 

Tviter je objavio besplatnu Data Dash igru igru kako bi skrenuo pažnju na svoju prepisanu politiku privatnosti i bezbjednosne funkcije. Nije sjajno, ali je barem zanimljivije od gotovo bilo čega drugog što se tiče politike privatnosti

Kada pokrenete Twitter Data Dash, koji je napravio Momo Pixel, prvo ćete izabrati jezik na kojem želite da igrate, a zatim ćete izabrati jednog od četiri lika koji će pratiti psa Data na nekoliko nivoa.

Sama igra je prilično jednostavan platformer sa bočnim pomjeranjem. Svaki nivo je tematski – na jednom se nalaze mačke koje nose oglasne table, na drugom da izbjegavate trolove – a vaš cilj je da sakupite pet kostiju što je brže moguće.

Ako dobijete kosti, igra će objasniti nešto o Twitter-ovim postavkama privatnosti u vezi sa tim nivoom i čak će ponuditi dugme koje povezuje sa podešavanjima Tvitter-a. Kada nadmašite nivo reklama za mačke, na primjer, vidjećete poruku o tome kako Twitter prilagođava vaše iskustvo na platformi i ukazuje na to gdje možete da uključite ili isključite personalizovane oglase.

„Dobro došli u PrivaCity! Dovedite svog psa, Data, bezbjedno u park. Izbjegnite reklame za mačke, plivajte kroz more DM-ova, borite se sa trolovima i naučite kako da usput preuzmete kontrolu nad svojim iskustvom na Twiteru.“

Igra ima divnu piksel art estetiku. Naravno, postoji mnogo nijansi plave tokom igre, Platformiranje može biti nezgrapno, ali igra dovoljno oprašta da nije previše teško pokušati težak skok nekoliko puta.

Twitter je predstavio igru kao deo većeg napora oko svoje politike privatnosti, koju je kompanija prepisala. „Od danas možete da vidite ažuriranja naše politike privatnosti i uslova korišćenja usluge u aplikaciji preko podešavanja i na našem redizajniranom sajtu politike privatnosti, navode iz Twittera.

(TheVerge)

 

Dopada vam se  IT-mixer? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.