Još u septembru, Twitter je najavio da planira dodati funkcije snimanja i reprodukcije audija za Spaces kako bi slušaoci mogli pristupiti emisijama nakon emitovanja. Sada je web stranica ponudila mogućnost ograničenom broju Spaces hostova na iOS-u i svim slušaocima na iOS-u i Androidu. Twitter kaže da je to način za hostove da prošire vrijednost svog rada i da dosegnu publiku koja nije uvijek mogla paziti na razgovore uživo.

Domaćini koji već imaju pristup Spaces Recording opciji moraće uključiti „Record Space“ prije pokretanja novog razgovora kako bi uključili funkciju. Ikona snimanja će biti vidljiva svima, uključujući slušaoce, tokom emisije. Domaćini će imati pristup snimku 30 dana nakon početnog emitovanja, a moći će ga podijeliti i tvitovati kako bi ga pratioci mogli vidjeti tj. slušati. Slušaoci će moći reprodukovati snimke direktno na svojoj vremenskoj liniji — također će moći da ih dijele, što bi moglo dovesti do većeg broja slušalaca i obožavatelja za domaćine.

Dok će snimak biti dostupan mjesec dana, domaćini ga mogu izbrisati bilo kada. Međutim, Twitter kaže da će i dalje čuvati fajl do 120 dana, kako bi mogao provjeriti da li snimak sadrži govor mržnje koji je u suprotnosti sa njegovim ToS-om, u slučaju da korisnici prijave snimak.

TwitterAudioSpaces

(Endgadget)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.