Apple se, prema izvorima, ubrzano priprema za lansiranje OLED iPad Pro uređaja u aprilu 2024. Postojale su glasine koje su ukazivale na dodatak OLED panelima u iPad Pro liniju, a novi izveštaji sada nagoveštavaju da bi ovi modeli mogli biti uskoro predstavljeni.

Poslednji izveštaji iz Južne Koreje ukazuju na to da Apple planira masovnu proizvodnju 11-inčnih i 13-inčnih OLED iPad Pro modela oko marta, što znači da bi uređaji mogli biti dostupni u aprilu, u skladu s prethodno otkrivenim rasporedom.

Prema izveštaju Eleca, očekuje se da će Samsung Display početi proizvodnju TFT panela za 11-inčni iPad Pro tokom ove nedelje. OLED ekrane za 13-inčnu varijantu proizvodi druga južnokorejska kompanija, LG, a proizvodnja ovih panela već je u toku.

Ovi izveštaji podudaraju se s drugim informacijama iz lanca snabdijevanja. Mingči Kuo, poznati analitičar Apple-a, sugerisao je na probno lansiranje OLED iPad Pro u aprilu ili maju.

Ukratko, prema Apple-ovim planovima, može se očekivati da će OLED iPad Pro biti najavljen u martu i dostupan za prodaju u aprilu. Osim novog iPad Pro, šuška se da će Apple takođe predstaviti novu liniju iPad Air tableta, koji će sada biti dostupni u dve veličine, što je novina za ove pristupačnije iPade.

Navodi se i da je namerno odlaganje nadogradnje iPad linije Apple-ova strategija kojom žele podstaknuti ljudi da iščekuju nove tablete i povećaju potražnju za iPad-ima.