Zabavna igra Plants vs. Zombies osvojila je srce brojnih poklonika u cijelom svijetu

 

Radilo se o odraslim ili mladim igračima, ponekad jednostavno nema ljepšeg nego doći kući i zaigrati neku sasvim dječiju, zabavnu i pomalo blesavu igru poput nama omiljene avanture Ratchet & Clank, ili ultrapopularnoj obrambenoj strateškoj i pucačkoj Plants vs. Zombies.

 

Igra se i na smartfonima

 

Temeljena na jednostavnoj prepostavci sukoba biljaka i zombija, uz zabavno, šareno oružje i eksplozije, igra Plants vs. Zombies lako je osvojila brojne poklonike u cijelom svijetu.

Razvijena prije deset godina za PC, a u međuvremenu se proširila nešto razigranijim svijetom konzola, i na kraju na pametnim telefonima.

Najnoviji nastavak Plants vs. Zombies: Battle for Neighborville pucačina je iz trećeg lica, koja se može igrati u saradničkom ili neprijateljskom multiplayeru, a dostupna je na PC, Playstation i Xbox platformama.

Kao što smo očekivali, nova igra urnebesno je zabavna, sa detaljno razrađenim svjetovima koji su sa svojim neonskim znakovima, metama za vježbanje, trampolinima, vrtuljcima i drugim rekvizitima odličnih kulisa za krvoproliće ili hlorofilproliće, ovisi na kojoj strani igrate.

Svaki od ponuđenih likova kojima možete da upravljate, važno je reći, izvrsno je razrađen i ima svoje specifične moći i ludosti, bilo da se radi o trčanju s ispruženim rukama poput supermena ili nevidljivosti pri napadu, što je trik kojim se služi mala fantomska gljiva.

U tom šarenilu i histeriji boja, zvukova i stalno prisutnog humora sve je čista zabava, idealna za rješavanje stresa.

S druge strane, njezina haotičnost nekom bi mogla biti i frustrirajuća. Ako je mislite ozbiljno igrati s prijateljima, mora vam biti jasno da tu nema previše mjesta za strategiju, već da ćete svi mahnito pucati i bezglavo bježati da vas neprijatelj ne pretvori u kozu ili da vas ne pogodi vrući sljezov kotačić koji pada s neba.

 

Mape nisu balansirane

Mape na kojima se odvijaju borbe još nisu dobro balansirane, pa će se dogoditi da na nekima dugo čekate neprijatelja, dok ćete na drugima odmah upasti u unakrsnu paljbu u kojoj vam neće preostati ništa osim mahnitog stiskanja svih raspoloživih tipki. Opustite se i pucajte!

(Večernji list)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.