Ubisoft odlaže izlazak igara Rainbow Six Quarantine, Gods and Monsters i Watch Dogs Legion

 

Generalni direktor Ubisoft-a Yves Guillemot priznao je da Ghost Recon: Breakpoint ima priličan udio u problemima, što je rezultiralo odlaganjem tri planirana velika naslova. Naime, radi se o igrama: Rainbow Six Quarantine, Gods and Monsters i Watch Dogs Legion.

Navedene igre i njihovi datumi izlaska su najavljeni na E3 sajmu, ali se ispostavilo da je ta informacija ipak prerano otkrivena.

Guillemot je izjavio da je igra doživjela fijasko, kako u komercijalnom, tako i u kritičkom smislu, pa je i sam UbiSoft prošle nedjelje priznao da je ona za njih “teško razočarenje”.

Na žalost po akcionare ove kompanije, sve ovo je dovelo do teškog udarca na proft kompanije. Vrijednosti akcija u petak opale za čak 16%, a projektovan prihod do kraja ove fiskalne godine (mart 2020) je sada smanjen za više od trećine, na 1,45 milijarde evra, umesto planiranih 2,3 milijarde.

 

Razlozi identifikovani, promjene u toku

 

Ubisoft je identifikovao tri glavna razloga za neučinkovitost Ghost Recon Breakpoint-a, od kojih je prvi da je teže pobuditi interes za nastavak žive multiplayer igre kada je prethodna verzija – u ovom slučaju Ghost Recon Wildlands – imala godine optimizacije u razvoju. Između izdanja igara uživo mora biti više vremena.

„Sa toliko učenja i ugrađenog samopouzdanja naših timova, pogrešno smo vjerovali da će igrači nakon 30–36 mjeseci između izdanja biti spremni za uživanje u novim avanturama naših igara uživo. Na kraju se pokazao prekratak vremenski okvir “, rekao je Guillemot.

Ubisoft je također utvrdio da inovacije u igri u Ghost Recon Breakpoint-u nisu savršeno implementirane. Iako su neki igrači cijenili promjene, koje uključuju elemente preživljavanja i plijen od pljačke, značajan dio zajednice koju je izgradio Ghost Recon Wildlands odbacio je novu mehaniku.

I na kraju, Ghost Recon: Breakpoint nije imao dovoljno „faktora diferencijacije“, koji su ga sprečavali da se istakne.

„Mi se ovim problemima bavimo unaprijed i već provodimo značajne promjene u našim proizvodnim procesima“, rekao je Guillemot. U svjetlu toga, Ubisoft je odlučio odgoditi Gods & Monsters, Rainbow Six karantenu i Watch Dogs Legion na drugi i treći kvartal fiskalne godine 2020-2021. Ovi datumi puštanja su između 1. jula i 31. decembra sljedeće godine.

Na nama ostaje da sačekamo i vidimo da li će išta naučiti iz svojih grešaka i kakav će uspjeh doživjeti odloženi naslovi.

(IT mixer / PlayZine / DigitalTrends)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.