Koristićete ovu tastaturu svaki dan, tako da pažljivo gledajte da ona odgovara vašim navikama kucanja i vašim potrebama. Evo šta treba imati na umu dok kupujete.

Veličina: Model koji će uvijek stajati na radnoj površini može biti veći i teži, i obično neke druge prednosti neke s tim. Kako nas više nosi laptopove ili tablete, ipak ćemo tražiti modele koji su kompaktni ili prenosivi. Oni će žrtvovati neke osobine, ali će ih biti lakše ponijeti sa sobom.

Tasteri: Potražite tastere koji su oblikovani i razmaknuti za udobnost kucanja. Zato ohrabrujemo pokušaj prije kupovine. Iznenađujuće je kako će male stvari poput teksture ili oblik tastera napraviti izbor. Većina mainstream tastatura koristi membransku tehnologiju, koja je adekvatna za većinu korisnika, ali korisnici i igrači koji rade u teškim uslovima će radije preferirati tastature sa mehaničkim prekidačima (koji se ovdje ne razmatraju). Windows hotkeys, ili čak programabilni tasteri, su veliki bonusi, posebno za napredne korisnike.

Podešavanje: Neke tastature ne nude podešavanje za ugao ili visinu. Potražite modele sa podesivim nosačima ili stopicama.

Potreba za baterijom: Sve bežične tastature koriste baterije. Pažljivo proverite tip i broj baterija koje su vam potrebne i da li je uključen starter set.

Cena: Kada je lako dobiti tastaturu besplatno, može biti teško opravdati kupovinu. Dobra vijest je da možete dobiti solidan model za samo 40-tak evra.

Bežične tastature: Bluetooth u odnosu na USB

Bežične tastature se povezuju sa računarom na jedan od dva načina: putem Bluetootha ili USB prijemnika. Neki starije Windows 7 uređaji možda ne podržavaju Bluetooth. S druge strane, ako vam je potrebna tastatura za rad na različitim platformama na novijim uređajima, model koji podržava Bluetooth je ono što vam je potrebno.

Uparivanje Bluetooth tastatura (u poređenju sa Bluetooth slušalicama, recimo) zahtjeva još nekoliko koraka.

Bluetooth bežične tastature imaju tendenciju da koštaju malo više, ali i nude duže trajanje baterije. Dok kupujete (posebno ako imate velike prste), imajte na umu da neki proizvođači hardvera žrtvuju veličinu tastera i razmake kako bi vam omogućili prenosivost.