Kompanija Western Digital je objavila da počinje sa isporukom nove linije hard diskova (HDD), čiji kapacitet ide do nevjerovatnih 22 terabajta (TB)

 

Novi hard diskovi koji će imati mogućnost kapaciteta do 22 terabajta stižu u tri varijante, kako bi zadovoljili različite potrebe masovnog tržišta. U pitanju su WD Red Pro, WD Purple Pro i WD Gold modeli.

WD Red Pro je dizajniran za NAS upotrebu i može da podrži do 24-bay NAS sistema. Uključuje NASware 3.0 Technology, ima senzor za zaštitu od udaraca i kontrole za oporavljanje od grešaka.

WD Purple Pro je namijenjen aplikacijama za nadzor i može da podrži do 64 HD kamere sa jednim prenosom, ili do 32 istovremena AI prenosa. Rad diska je procijenjen na do 550 TB godišnje i ima brzinu od 7200 RPM.

WD Gold je namijenjen poslovnom tržištu, a namijenjen je prije svega korisnicima iz IT kanala i data centara. Kompatibilan je sa Windows, Windows Server i Linux sistemima, a ima 512MP cache i brzinu do 7200 RPM.

Sva tri hard diska imaju cijenu od 600 dolara i uskoro će se naći u prodaji.

(Neowin/B92)

 

Dopada vam se  IT-mixer? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.