Suočen sa odlaskom velikog broja korisnika, zbog uvođenja novih pravila privatnosti, WhatsApp je, izgleda, riješen da na svaki način pokuša da zadrži što veći broj postojećih, kao i da proba da privuče još novih.

Zato je ta platforma upravo predstavila nove opcije za PC i Mac računare. Korisnici desktop verzije aplikacije, od ove nedjelje, imaju mogućnost obavljanja glasovnih i video poziva.

WhatsApp posebno naglašava da su pozivi zaštićeni „end-to-end“ enkirpcijom, bilo da je riječ o komunikaciji između dva računara, ili računara i pametnog telefona.

Inače, mobilna WhatsApp aplikacija za Android i iOS još od ranije nudi mogućnost glasovnih i video poziva, a ta opcija je sada, nakon testiranja sprovedenog tokom prošle godine, postala dostupna i u desktop verziji, piše „The Verge“.

Obavljanje glasovnih i video poziva za sada je moguće samo između dva korisnika, odnosno „jedan na jedan“. Iz WhatsApp-a najavljuju i uvođenje opcije za obavljanje grupnih poziva, ali još uvek nije poznato kada se to može očekivati.

(Telegraf.rs)

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.