Kompanija WhatsApp planira neke važne promjene procesa prijavljivanja kako bi spriječila krađe naloga

 

Kako izvještava WABetaInfo, WhatsApp sada radi na novoj funkciji kako bi spriječio krađe naloga, koja će se vjerovatno pojaviti najprije na iOS verziji a zatim i na Androidu.

Kad god korisnici pokušaju da registruju svoj broj telefona na drugom pametnom telefonu, WhatsApp će zahtjevati drugi verifikacioni kod sa glavnog uređaja da bi se uvjerio da je stvarni vlasnik taj koji pokušava da doda novi uređaj.

„Broj XXX se već koristi za WhatsApp na drugom telefonu. Da biste bili sigurni da je vaš nalog pod vašom kontrolom, morate potvrditi drugi verifikacioni kod. Radi dodatne bezbjednosti, morate sačekati da tajmer završi prije nego što budete mogli da pošaljete kod. Kada primite kod, unesite ga ovde“, stoji u obavještenju koje se pojavljuje na novom uređaju.

Ako bude kako kompanija planira, WhatsApp će biti prva aplikacija ove vrste koja podržava dvostruki verifikacioni kod, koji može biti konačno rješenje za sprečavanje krađe naloga kada verifikacija u dva koraka nije omogućena.

Takva funkcija ima smisla, posebno pošto WhatsApp proširuje dostupnost podrške za više uređaja za WhatsApp naloge.

Ova funkcija je još uvek u fazi razvoja, tako da ćemo još neko vrijeme sačekati na nju.

Ali, kada jednom bude dostupna, dobijanje pristupa tuđem WhatsApp nalogu biće mnogo teže, posebno zato što će pristup verifikacionom kodu biti mnogo teži s obzirom da će se koristiti dvostruka verifikacija.

(B92)

 

Dopada vam se  IT-mixer? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.