Dautm izlaska za World of Warcraft: Classic najavljen je za 27. avgust 2019. godine, a kako bi saznali šta je to i šta je drugačije nastavite čitati tekst. Dodajemo još da je sledeći i poslednji stres test zakazan od srijede 18. jula do četvrtka 19. jula.

Blizzard Entertainment je prije dvije godine objavio da radi na World of Warcraft-u: Classic na BlizzCon 2017. Ali sada kada je ova dugo očekivana ekspanzija za voljenu PC igru ​​odmah iza ugla, šta to znači za nove igrače i starije igrače koji žele da odu tamo gde je sve počelo?

Bilo da planirate igrati na svom laptopu ili desktop PC-u, evo svega što trebate znati o WoW Classic.

 

Šta je World of Warcraft: Classic?

 

WoW: Classic vraća MMORPG fantazije otvorenog svijeta natrag u dane prije ekspanzija, tako da se sve od Burning Crusadea do Bitke za Azeroth nikada nije dogodilo. Neće nužno biti prva verzija, jer kompanija koristi Patch 1.12: Drums of War za izradu igre.

 

Koliko će koštati WoW Classic?

Što se tiče troškova, Blizzard je rekao da će ova serverska opcija biti besplatna sve dok imate pretplatu za trenutnu World of Warcraft igru, koja košta 15 dolara mjesečno.

 

World of Warcraft: Classic datum izlaska – Kada izlazi?

 

WoW: Classic je zakazan za 27. avgust (tehnički 26. avgust ako ste u Americi). Najbrže što ste mogli da igrate je bilo u maju, tokom Blizzard-ovih planiranih stres testova (testovi za otkrivanje bug-ova i opterećenja servera). Da biste se prijavili morate imati aktivnu pretplatu na svom Battle.net računu. Ako to učinite, idite na Account Management i odaberite Wow Classic beta. Imajte na umu da će tokom testa biti ograničenja nivoa. Raspored je sljedeći:

Stress Test 1: Srijeda 22. maj – četvrtak 23. maj
Stress Test 2: Srijeda, 19. jun – četvrtak 20. jun
Stress Test 3: Srijeda, 18. jul – četvrtak, 19. jul (ujedno i posljednji stres test prije izlaska igre)

Pokazivač nivoa je ranije bio nivo 30, ali je od tada podignut na 40. Stoga će testeri moći da se izdignu u zonama kao što su Stranglethorn Vale, Desolace i Arathi Highlands. Pored toga, biće smanjeni troškovi promjene specijalizacije (respec) od 99%, a Blizzard je takođe otvario Arathi Basin za ograničeno testiranje, koje je počelo 6. juna.

Povrh svega, Blizzard će otvoriti kreiranje karaktera 13. avgusta, tako da će igrači sa aktivnom pretplatom moći da naprave do tri karaktera po nalogu.

Menadžer zajednice Taepsilum je otkrio da struktura područja u Evropi neće biti podijeljena po jeziku, ali će se napraviti iznimka za ruski jezik, tako da će imati odvojene oblasti kao i drugačiji klijent.

Međutim, Taepsilum je najavio da će kompanija u stvari predstaviti francuska i njemačka područja u Europi zajedno s engleskom i ruskom verzijom. Ovi jezici će biti dostupni prvog dana.

 

 

World Of Warcraft Classic
World Of Warcraft Classic

 

Koji sadržaj dolazi na WoW Classic?

 

Uprkos korišćenju Patch 1.12, Blizzard želi da inkorporira druga „vanila“ World of Warcraft iskustva, koja će biti objavljena u talasima. Ovo je trenutna mapa puta:

Faza 1 (klasično lansiranje): Molten Core, Onyxia, Maraudon
Faza 2: Dire Maul, Azuregos, Kazzak
Faza 3: Blackwing Lair, Darkmoon Faire
Faza 4: Zul’Gurub, Green Dragons
Faza 5: Ahn’Qiraj War Effort počinje, Ahn’Qiraj raid-ovi su otvoreni kada ratni napori (War Efforts) nalažu, rekonfiguracija Dungeon loot-ova (Tier 0.5 Dungeon gear, Relics, postotak dropova i promjene lokacije)
Faza 6: Naxxramas, Scourge Invasion

Kaivax, menadžer zajednice WoW foruma, otkrio je da će dizajn klasa WoW Classic-a, mehanika borilišta i statistika o postojećim stavkama biti postavljen na njihovo 1.12 stanje, uprkos objavljivanju sadržaja koji se širi i dalje od toga. Ovo uklanja „progresivnu item-izaciju“, tako da ako je statistika na određenom dijelu opreme promijenjena tokom originalnih ažuriranja, to neće stupiti na snagu u ovoj verziji.

Pored toga, svi itemi koji su dodani za drop na Boss-u  u Ahn’Qiraju će se pojaviti tek kada se Ahn’Qiraj pokrene u fazi 5.

Kaivax je nedavno objavio post na blogu koji otkriva da tim po defaultu dovodi sat na minimap, tako da je moguće da Blizzard donese i druge karakteristike modernog korisničkog interfejsa u WoW Classic.

 

Kako će izgledati PvP sadržaj, a to nas sve zanima, zar ne? Alterac Valley – mljac mljac…

 

Blizzard će također razviti sadržaj PvP-a unutar prethodno spomenutih faza. Ovo je trenutna mapa puta:

Faza 1 (klasično lansiranje): Možete PvP jedni druge u svijetu, ali nema praćenja, i nema formalnih nagrada za to.
Faza 2:  Honor sistem (uključujući Dishonorable Kills – nečasna ubistva), PvP Rank Rewards
Faza 3: Alterac Valley (verzija 1.12), Warsong Gulch
Faza 4: Arathi Basin
Faza 6: Sjvetski PvP ciljevi u Silitusu i Eastern Plaguelands

 

Šta je drugačije i zašto biste trebali biti uzbuđeni?

 

Jedna od očiglednih razlika između WoW: Classic-a i WoW-a sada je maksimum nivoa, koja će pasti sa 120 na 60.

 

World of Warcraft: Classic
World of Warcraft: Classic

 

Šta će biti najveća promjena za vas ako igrate World of Warcraft: Classic?

„Vanila (prva originalna verzija) je bila toliko dugotrajna. Neće biti Dungeon Findera (trenutni sistem za spajanje igara), tako da ćete morate da se socijalizujete i da se više uključite u gildove da biste pohađali tamnice do nivoa 40.

 

Ako je mnogo sporije, zašto bi se ljudi htjeli vratiti na to?

 

„Uglavnom za osjećaj. Ali to je bilo još izazovnije. Morali ste biti oprezniji u tome što ste izabrali da se podigne na višu razinu u sistemu talenata i saznti više o tome što vam je potrebno za specifikacije. A trenutno, možete da odete do trenera da sve resetujete i vratite u prvobitno stanje.

 

Za ljude koji su igrali original, pa čak i one koji nisu, šta bi oni propustili u novoj igri?

 

„Zone su bile kreativnije. Mi bismo slobodno lutali po starim zonama, ali one su ostali u ruševinama zbog katastrofa ekspanzije Kataklizme. Darkshore je bio jedan najupečatljivijih., brodovi iz Auberdina (grad u Darkshoreu) da biste putovali do močvara i Darnasa. “

 

Još malo strpljenja, narode. WoW: Classic se stiže 27. avgusta na server blizu vas.

 

(ITmixer / Tom’s Guide)

 

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.