World of Warcraft Classic će se vratiti u eru Wrath of the Lich King 26. septembra, objavio je Blizzard u ponedjeljak. WotLK se smatra jednom od najboljih proširenja u skoro 20-godišnjoj istoriji World of Warcrafta. Čak i ako su kasnija izdanja proširila mehaniku igre na zanimljivije i kreativnije načine, malo njih je tematski pogodilo na način na koji je to učinio WotLK. Za one koji su voljeli Warcraft III: The Frozen Throne, bilo je posebno stati na obale Northrenda po prvi put i istražiti kontinent iz nove perspektive, a zatim se na kraju boriti protiv Arthasa kao dio napada na Citadelu Ledene krune.

Uoči dolaska ekspanzije, Blizzard predstavlja novu mehaničku nivelaciju pod nazivom Joyous Journeys. Počevši od danas, igrači Burning Crusade Classic mogu posjetiti gostioničara u jednom od glavnih gradova svoje frakcije kako bi uključili experience boost za 50 posto. Možete koristiti pojačanje da završite nivelisanje postojećeg lika ili počnete da radite na novom. Pojačanje će biti dostupno do lansiranja WotLK Classic-a. Za one koji žele stvoriti Viteza smrti nakon što ekspanzija stigne, neće vam trebati postojeći lik na nivou 55 na serveru da to učinite kao što je bio slučaj s originalnim izdanjem.

Blizzard će uključiti Wrath of the Lich King Classic sa svim pretplatama na World of Warcraft, što znači da nećete morati zasebno kupovati ekspanziju ako želite ponovo spojiti svoj stari guild.

Dopada vam se  IT-mixer? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.