Očekuje se da će Xiaomi biti među prvim kompanijama koja je lansirala telefon sa Snapdragon 875 čipsetom – Mi 11 i Mi 11 Pro. Prema nezvaničnim informacijama, Pro verzija će imati vrlo intrigantan displej s QHD+ rezolucijom i brzinom osvježavanja od 120 Hz.

Novi ekran Mi 11 Pro biće masivna nadogradnja u odnosu na Mi 10 Pro koja donosi 1080p rezoluciju i „samo“ brzinu osvježavanja od 90 Hz. Izvor je otkrio da će se selfie kamera zadržati poziciju u gornjem lijevom uglu, a čitav panel će imati zakrivljene strane, ali ništa revolucionarno. Slična je situacija sa kamerama – samo mala nadogradnja, ali ništa veliko.

Iako je prerano za otkrivanje ostalih specifikacija s obzirom na činjenicu da postoji mjesec dana do otkrivanja stvarnog Qualcommovog čipseta, ne bismo se trebali iznenaditi ako na Mi 11 Pro vidimo brzo punjenje od 120 W.

Proizvođač pametnih telefona takođe je predstavio bežični punjač od 80 W koji bateriju od 4.000 mAh od 0 do 100% puni za 19 minuta, pa je to još jedno očekivano lansiranje u februaru ili martu kada će vjerovatno biti predstavljeni vodeći modeli Xiaomi sljedeće generacije.

(GSMarena)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.