Xiaomi je predstavio svoj novi tablet Xiaomi Pad 5, koji će onim šta nudi izgleda da bude povoljnija alternativa Apple iPad-u

 

Xiaomi Pad 5 tablet izgleda vrlo privlačno i kvalitetno napravljen. Ima 11-inčni IPS LCD ekran u WQHD rezoluciji sa 16:10 formatom, sa brzim 120Hz osvježenjem i podrškom za Dolby Vision.

Okvir ekrana je maksimalno tanak, pa izgleda kao da u ruci držite samo ekran. U malom okviru se smjestila 8MP kamera za selfi fotografije, video pozive i Face Unlock.

Njegov ekran podržava i interakciju sa isto tako predstavljenom Xiaomi Smart Pen stylus olovkom. Posjeduje četiri zvučnika s podrškom za Dolby Atmos.

Xiaomi Pad 5 tablet

Tablet pozadi dolazi sa 13MP kamerom, koja nudi podršku za 4K video.

Xiaomi Pad 5 pokreće Snapdragon 860 čipset sa 6GB RAM-a i 128/256GB memorije podataka pa ga je moguće koristiti i kao gejming tablet.

Baterija je kapaciteta 8720mAh. Iz Xiaomi-ja tvrde da nudi 16 sati reprodukcije videa i 10 sati igranja, a puni se 33W brzim punjačem.

Xiaomi Smart Pencil je super dodatak ovom tabletu s kojim je u Bluetooth. Sa rastojanja i sa dva dugmeta možete da uradite screenshot-ove, upravljate PPT prezentacijama,mijenjate kistove pri crtanju i slično.

Puni se bežično, nalijepljen magnetima za ivicu Xiaomi Pad 5 tableta. Za samo 10 sekundi punjenja nudi 20 minuta korišćenja i prodaje se posebno.

Inače, ovaj tablet ima Android 11 i MUIU for Pad. Podržava rad u dvije aplikacije istovremeno na podijeljenom ekranu.

Kad stigne u Evropu koštaće 349 evra, a dostupan je u dvije boje: Cosmic Grey i Pearl White.

(IT mixer)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.