Xiaomi juče je održao svjetsko predstavljanje neki svojih proizvoda, među kojima smo izdvojili Redmi 9A i Redmi 9C mobilne telefone

 

Kompanija Xiaomi je predstavila za svjetsko tržište, Redmi 9A i Redmi 9C, koji su prošlog mjeseca predstavljeni u Maleziji. Saznali smo i cijene ovih mobilnih telefona

 

Redmi 9A

 

Redmi 9A dolazi sa IPS LCD ekranom dijagonale 6,53“. Pri vrhu ekrana ovog telefona nalazi se kapljica u kojoj je smještena selfi kamera od 5 MP. Rezolucija ekrana je 720p.

Ovaj pametni telefon pokreće čipset tajvanskog MediaTek-a – Helio G25. Čipset je uparen sa 2 GB radne memorije (RAM-a) i 32 GB prostora za unutrašnje skladištenje podataka.

Na zadnjoj strani ovog telefona nalazi se glavni senzor kamere od 13 MP, a ispod kamere je smješten LED blic.

Za autonomiju Redmi 9A telefon zadužena je baterija kapaciteta 5000 mAh, a puniće se preko microUSB priključka.

Cijena Redmi 9A telefona je 99 evra. Dostupan je u tri boje – sivoj, zelenoj i plavoj.

 

Redmi 9C

 

Redmi 9C dolazi sa IPS LCD ekranom dijagonale 6,53“ HD+ rezolucije. Radi se o ekranu kojeg Xiaomi naziva Dot Drop Display. Redmi 9C, baš kao i Redmi 9A, dolazi sa kapljicom pri vrhu ekrana u kojoj je smještena selfi kamera. Radi se o senzoru od 5 MP.

Ovaj pametni telefon pokreće Helio G35 čipset koji je uparen sa 2 GB radne memorije (RAM-a) i 32 GB prostora za unutrašnje skladištenje podataka.

Na zadnjoj strani ovog telefona nalaze se tri kamere – glavni senzor je onaj od 13 MP, a tu su još i makro senzor d 2MP te senzor dubine od 2 MP. Takođe, na zadnjoj strani telefona, pored kamera, nalazi se još LED blic i skener otiska prsta. Telefon posjeduje bateriju kapaciteta 5000 mAh i microUSB priključak.

Cijena Redmi 9C telefona je 119 evra za verziju 2/32 GB, odnosno 139 evra za verziju 3/64 GB. Dostupan je u tri boje – sivoj, narandžastoj i plavoj.

(GSMArena)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.