Uskoro će imati 10.000 prodavnica

 

Tokom jučerašnjeg događaja fokusiranog na Redmi Note, Lu Weibing, generalni direktor Redmi brenda, otkrio je da je Redmi Note serija prodata u preko 240 miliona jedinica širom svijeta. Čini se da se stvari kreću prilično brzo od maja kada je broj iznosio 200 miliona.

Prije toga je bilo 140 miliona u novembru prošle godine i 100 miliona u oktobru 2019. Dakle, u posljednjih 5 mjeseci Xiaomi je uspio prodati 40 miliona jedinica – to je u prosjeku 8 miliona mjesečno.

Šta čeka budućnost za Redmi Note seriju? Pa, kompanija će slijediti strategiju dvije generacije godišnje. Prva generacija će poboljšati performanse, druga će dodati sjaj. Uređaji u seriji će se kretati oko 390 USD/340 €.

Globalnu ekspanziju pomaže Xiaomi-jeva sve veća maloprodajna mreža – do kraja ovog mjeseca imaće 10.000 Xiaomi trgovina širom svijeta, rekao je Lu Weibing, koji je i predsjednik međunarodnog odjela.

10.000. prodavnica će navodno biti Shenzhen Happy Harbour Store. Kompanija teži 80% pokrivenosti kineskih okruga, neke regije su već pokrivene 100% (Henan, Jiangsu, Anhui, Zhejiang, Shanxi).

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.