Postoji samo nekoliko telefona sa 16 GB RAM-a u svojim specifikacijama ali Xiaomi nije među njima. Bar ne još. Sudeći po informacijama sa Digital Chat Station kompanija upravo radi na takvom modelu.

Ranije ove godine šuškalo se da će novi Xiaomi model Mi Mix imati 16 GB RAM memorije, ali sve je ostalo samo na glasinama. Miks ipak nema smisla, jer je to Xiaomi-ova halo serija. Takođe, govorilo se da će za Mi 10 Pro biti dostupna i 16GB opcija, ali ni to se nikada nije ostvarilo.

Opcija od 12 GB postala je prilično uobičajena, čak je dostupna i na nekim prilično povoljnim modelima. Samsung je započeo proizvodnju 12GB LPDDR5 u julu prošle godine, masovna proizvodnja smartfona od 16 GB započela je u februaru 2020. Međutim, Xiaomi se udružio sa rivalskim Micron-om u nabavci LPDDR5 čipova za Mi 10 telefone. Micron je izjavio da očekuje telefone od 16 GB u drugoj polovini ove godine.

U svakom slučaju, nismo čuli nijednu jasnu informaciju o tome kada bi mogao biti lansiran sljedeći Xiaomi Mix, čak ni Mi Mix Alpha još nije predstavljen niti bilo koji drugi Xiaomi koji pakuje 16 GB RAM memorije.

(GSMarena)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.