Yokee je jedna od najpoznatijih karaoke aplikacija koja omogućava da se posve besplatno pjeva karaoke uz pametni telefon

 

Yokee je vjerojatno najpopularnija karaoke aplikacija, a da je zaista tako, može svjedočiti i činjenica da ju je do sada barem probalo više do 100 miliona korisnika. Samo jedan od razloga zašto je toliko omiljene među onima koji vole karaoke, činjenica je da ima prilično bogat katalog od milion pjesama (barem se tako tvrdi).

Nakon instalacije aplikacije, potrebno je odrediti starosnu dob da bi se bolje prilagodile ponuđene pjesme. Nakon toga je mogućeodmah izabrati pjesmu koje su raspoređen u kategorije i početi s pjevanjem. Svako pjevanje će ujedno biti i snimljeno (može se snimati ton i video). Snimku je moguće podijeliti s drugima.

Ta izražena društvena komponenta je razlog zbog čega je Yokee, karaoke aplikacija i postala popularna. Snimci pjevanja se mogu pregledavati i u samoj aplikaciji, a može se napraviti i lični profil.

Yokee najbolje radi uz slušalice s mikrofonom. Radiće i bez njih ako se ne namjerava zadržavati snimak, nego se pjesma namjerava samo otpjevati pred prisutnima. U suprotnom, nakon što je snimak napravljen, moguće je primijeniti neke od specijalnih efekata, upravljati nekim elementarnim parametrima i na kraju snimak poslati kome se to želi.

Iako se reklamira kao besplatna aplikacija, postoji mogućnost pretplate oko 11 evra mjesečno. Ta se verzija može isprobavati sedam dana i sa njom dobijate neograničen pristup katalogu pjesama, napredni audio efekti i naravno, bez oglasa. Ako se ne želi plaćati pretplata, onda se moraju prihvatiti neka ograničenja i „uživati“ u oglasima.

Uz nove pjesme koje se svakodnevno dodaju, možete pronaći gotovo sve vaše omiljene pjesme. Izaberite iz ogromnog kataloga muzičkih žanrova: Pop, R&B, Rock, Rap, Hip-Hop, Country, Latin, French, Russian, JPop i još mnogo toga!

(Bug)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.