Ali to vas, srećom, neće koštati ništa, uz Nvidia Ampere Founders Edition grafičke kartice dolazi 12-pinski adapter u paketu

 

Za Nvidia RTX 3000 grafičke kartice – ili kako god već na kraju nazovu novu generaciju proizvoda – biće potreban 12-pinski adapter kako bi se priključilo dodatno napajanje, službeno je potvrđeno juče. Međutim, tu je i dobra vijest da će biti u paketu s Nvidijinim grafičkim karticama.

Prije svega, kompanija je izjavila: „Kompaktan električni dizajn, s novim 12-polnim priključkom za napajanje koji omogućava više prostora za komponente i hlađenje, a kompatibilan je s 8-polnim konektorima u postojećim izvorima napajanja s uključenim adapterom.“

Ali ta izjava nije bila sasvim konačna u tome što bi se moglo čitati kao PSU koji ima uključeni adapter, nego da dolazi sa stvarnim Nvidia GPU-om.

Kotaku je posegnuo za pojašnjenjem i dobio odgovor od Nvidia-e da „GPU-ovi sa 12-polnim konektorima dolaze s adapterom, tako da vam kupovina dodatnog neće biti potrebna“.

Dakle, nećete morati platiti dodatni novčani iznos, a ako kupujete Ampere grafičke kartice za koje je potreban 12-pinski adapter.

Adapter ima dva 8-pinska konektora na jednom kraju za spajanje na napajanje i 12-pinski konektor na drugom kraju za spajanje na grafičku karticu.

Smatra se da će se ovaj novi 12-pinski konektor koristiti samo s Nvidijinim vlastitim karticama Founders Edition, tako da ostaje da se vidi kako će tačno funkcionirati stvari s Ampere GPU drugih proizvođača.

Međutim, ako i njima bude potreban 12-pinski adapter, proizvođači grafičkih kartica će vjerovatno slijediti Nvidijin primjer i uključiti ga u paketu.

U skladu s tim, Wccftech je uočio MSI napajanje koje dolazi s 12-polnim adapterom u kompletu, tako da ostaje pitanje zašto je to neophodno ako će GPU imati?

 

(Techradar)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.