STREAMER Andrew „GiantWaffle“ Bodine je tokom novembra igrao igrice više od 570 sati u periodu u 30 dana. Svaki dan je streamao video-igre 19 sati dnevno čitavi mjesec da bi oborio svjetski rekord

 

Nakon tri mjeseca priprema i 30 dana streamanja kako igra 19 sati dnevno i spava svega tri ipo sata dnevno, GiantWaffle postavio je novi rekord. Streamao je da igra video-igre 572 sata u mjesec dana. Tako je za tri sata oborio svjetski rekord JayBigsa od 569 sati. Igrao je igre poput Death Strandinga, Red Dead Redemptiona 2, Luigi’s Mansiona, Escape From Tarkov, Rocket League, Rainbow Six Siege i druge.

„Gleda me 4 do 10 puta više gledaoca nego prije i sve druge brojke kao što su pogledani sati, jedinstveni pregledi i pretplatnici su puno bolje.“ – rekao je Andrew, iako je bio svjestan da to može da ostavi ozbiljne posljedice po zdravlje, ipak sve mu se isplatilo. Uz veliki uspjeh na samoj Twitch.tv platformi, dospio je i u različite medije, što će mu sigurno pomoći u njegovoj streaming karijeri.

„Znam da nije zdravo igrati 19 sati dnevno, svjestan sam toga. Ljudi često pomiču granice kako bi postavili ili oborili svjetske rekorde. Nije lako. Nikada nije ni trebalo biti lako“, izjavio je za Kotaku.

 

Streameri često pomjeraju granice

 

Mnogima se čini da se samo igraju cijeli dan, ali zapravo iza kulisa se odvija puno toga. Čim uzmu pauzu ili ne streamaju neko vrijeme, vidi se osjetan pad broja gledaoca i cjelokupne popularnosti.

Većina njih radi na drugom tipu sadržaja i onda kad ne streama, kao što su videi za YouTube ili aktivnosti na društvenim mrežama.

Strah od uzimanja pauze i odmora zbog potencijalnog gubitka gledalaca osjetili su i oni najveći poput Tylera „Ninje“ Blevinsa, vjerojatno najpopularnijeg gamera današnjice: „Za vrijeme trajanja ovog intervjua (sat vremena) izgubio sam oko 200 ili 300 pretplatnika. Najduži odmor na kojem sam bio je moj medeni mjesec koji je trajao šest dana. Bilo je pogubno, ali to je bio proračunati rizik.“

Problem je sjajno objasnio streamer Ben „professor Broman“ Bowman u eseju za Polygon: „Jedina osoba koja može ugasiti kameru je ona koja od nje ima najviše koristi.“

GiantWaffle je oborivši svjetski rekord  za video-igre na sebe privukao veliku pažnju što će sigurno značiti i veći broj gledalaca, ali kako bi ih zadržao, moraće nastaviti da streama u visokom tempu sadržaj koji je većini njih zanimljiv.

Obaranje rekorda je tako bilo tek početak. Nakon što je uspio postaviti novi rekord, odlučio se pošteno naspavati.

(Index)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.