Popust od 96 odsto

 

Vodeći švedski brend u oblasti inovativne njege ljepote Foreo je na „crni petak“ u roku od dva sata izgubio 10,76 miliona dolara.

Naime, Foreo je do ogromnog gubitka došao usljed pogrešne cijene u sistemu onlajn prodaje, s popustom od 96 odsto na regularnu cijenu inovativnog gedžeta UFO smart masking.

Kompanija je objavila saopštenje u kome potvrđuje da će realizovati sve kupovine obavljene putem onlajn prodaje na „crni petak“, kada su usljed kratkotrajne greške u sistemu kupci imali priliku da kupe inovativni gedžet UFO uređaj smart masking za svega 9,99 dolara, umjesto regularne pune cijene od 279 dolara.

Pročitajte još: “Dan samaca”: Alibaba za prvih devet sati, zaradio čak 23 milijarde dolara

Cjelokupne razmjere propusta potvrđene su jutros, kada su podaci pokazali da je ukupno kupljeno 38.575 komada UFO uređaja po cijeni od 9,99 dolara, što je kompaniju koštalo više od 10 miliona američkih dolara izgubljenog prihoda u vremenskom okviru od svega dva sata.

Smatra se da je do greške, koja se reflektovala na čitavu globalnu stranicu Foreo.com, došlo oko 21.30 po srednjoevropskom vremenu, u petak, 29. novembra, kada je pojava neuobičajeno intenzivnog prometa na stranici prvi put prouzrokovala pad veb-sajta.

Pretpostavljajući da se radi u očekivanoj „ludnici“ na „crni petak“, tehničari su popravili kvar, ali pritom nisu primijetili grešku u navedenoj cijeni uređaja UFO, ostavljajući tako ovu opciju i dalje otvorenu za onlajn kupovinu.

Grešku su uočili tehničari u noćnoj smjeni kada je oko 23 časa došlo do drugog pada stranice i kada je broj korisnika sajta dostigao nezabilježene razmjere, budući da je za sat i 20 minuta onlajn prodaja UFO uređaja dostigla nivo od po 20 komada u sekundi širom svijeta, navodi se u saopštenju.

(B92)

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.