Italijanska developerska ekipa 3DClouds najavila je novi RPG King of Seas u kojem su u glavnoj ulozi gusari

 

King of Seas je najambiciozniji projekt ovoga tima, u koji su uložili sav svoj kreativni talent, a igra donosi bitke na moru, istraživanja raznih lokacija i sve ostalo što možemo zamisliti da obilježava život gusara.

Sve je postavljeno u procesno generisanom svijetu. Dinamično okruženje će reagovati na svaku vašu akciju, tjerajući vas da razmislite o strategiji i još mnogo toga.

Postoje promjenjive mornaričke rute. To znači da ćete morati tražiti nove načine za osvajanje naselja. Naići ćete i na nepovoljne vremenske uslove koji vas prisiljavaju da preuzmete opasnije rute kada se krećete prema ostrvima da biste trgovali robom ili nadograđivali svoje brodove. Takođe ima i priču koju treba pratiti, sa igračem koji kreće na put kako bi se osvetio za smrt svog oca.

Osnivač i izvršni direktor 3DClouds-a, Francesco Bruschi, podijelio je sljedeće u saopštenju za javnost:

„Oduševljeni smo što smo, nakon godinu dana napornog rada, napokon spremni predstaviti King of Seas, naš najambiciozniji projekt do sada. Sav svoj kreativni talent upotrebili smo u stvaranje ovog očaravajućeg gusarskog svijeta i jedva čekamo da podijelimo još sa vama u narednim sedmicama. „

Kako sve izgleda možete provjeriti u trejleru:

King of Seas je najavljen za ovu jesen, a dolazi za PlayStation 4, Xbox One i PC.

(IT mixer)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.