Nove jeftine bežične slušalice Redmi AirDots 2 su i zvanično predstavljene u Kini po cijeni od 79 juana

 

Kako to tradicija nalaže, sve što ugleda svjetlo dana pod Redmijevim imenom, u praksi ima daleko nižu cijenu pa je tako vrijeme i za nasljednike jednih od najpopularnijih jeftinih TWS bežičnih slušalica, Redmi AirDots 2.

Prošle godine, u martu, Redmi, koji je podržan od strane Xiaomi lansirao je svoje prave bežične slušalice – Redmi AirDots po cijeni od 99 juana (14 $). Postali su toliko popularni da je kompanija u nekoliko mjeseci od pokretanja prodala 3 miliona jedinica.

 

Cijene i specifikacije Redmi AirDots 2 slušalica

 

Ove jeftine slušalice su zvanično predstavljene u Kini po cijeni od samo 79 juana, a to je samo 11$.

Xiaomi koristi Crowdfunding tehniku za lansiranje ovako jeftinog proizvoda. Od 22. jula ove godine u Kini se ove slušalice mogu nabaviti po spomenutoj cijeni. Redmi AirDots 2 stižu sa 7.2mm zvučnikom koji bi trebao biti fokusiran na visoke i niske frekvencije što je inače i običaj za jeftinije slušalice.

Slušalice podržavaju i „Environment Noise Reduction Technology“ koje bi trebale značajno da smane buku iz okoline dok razgovarate preko njih.

Najveća nadogradnja u odnosu na prethodne je ovoga puta novi Bluetooth 5.0 koji bi trebao da omogući manje kašnjenje zvuka te daleko bolji domet slušalica (originalni AirDots je podržavao Bluetooth 4.2).

Redmi AirDots 2 podržavaju i XiaoAI virtualnog asistenta, a poziva se tako što se slušalice dodirnu dva puta. Uz slušalice stižu tri vrste spužvica različitih veličina. Ukupno nude 12h slušanja muzike s kutijicom, a 4 sata bez kutijice.

(GizmoChina)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.