Lenovo je predstavio novo rješenje za virtualnu stvarnost (VR) namijenjeno prije svega poslovnim korisnicima – Lenovo Mirage VR S3 headset sa karakteristikom ThinkReality

 

Radi se o Lenovo Mirage VR S3 kombinaciji slušalica i naočara, koji je razvijen u suradnji s Pico Interactive. Posebno je osmišljen za kompanije jer ima 4K ekran za jasniji vizuelni prikaz, hands-free kontrole za korišćenje bez ili s isporučenim kontrolerom te higijensku ploču za lice koja se lako čisti i pogodna je za masovnu upotrebu. Nove VR slušalice su velike, lagane i dolaze s integrisanim zvukom te je omogućeno do tri sata trajanja baterije.

Mirage VR S3 uređaj podržava softversku platformu ThinkReality, koja poslovnim korisnicima omogućuje snažne upravljačke alate, poslovnu integraciju i veliki IT portal koji služi za upravljanje svim korisničkim aplikacijama i uređajima.

Kako ističu iz Lenova, kompanije koriste virtuelnu stvarnost za osnaživanje novih generacija zaposlenih pružanjem scenarija obuke u sigurnom i ponavljajućem okruženju. VR pruža sveobuhvatna iskustva koja pomno odražavaju poslovne zadatke i situacije u kojima zaposleni mogu steći iskustva na efikasniji i efektivniji način uz manje troškove.

Studije pokazuju da obuka zaposlenih kroz VR tehnologiju u odnosu na tradicionalna sredstva rezultuje mjerljivo višim stopama zadržavanja i povećanjem rezultata. Od obuke osoblja na prvoj liniji do osposobljavanja tehničkih timova, VR nudi sveobuhvatno iskustvo učenja koje poslodavci trebaju da iskoriste za unaprjeđenje vještina svojih zaposlenih.

VR pomaže u ostvarivanju boljih i bržih rezultata učenja uz niži trošak, izjavio je Nathan Pettyjohn, Commercial AR/VR Lead u poslovnoj jedinici Intelligent Devices Group tvrtke Lenovo. Naši poslovni korisnici traže rješenja koja će izgraditi i omogućiti kvalifikovaniju i efikasniju svjetsku radnu snagu. Sve više traže najsavremenija rješenja poput VR i AR rješenja podržana fleksibilnom platformom ThinkReality za skaliranje aplikacija u cijelom preduzeću.

(Zimo)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.