Postoje gedžeti koji se pune pomoću solarne energije, ali je rijetka pojava da ova tehnologija bude implementirana u slušalice, a za takvo nešto se potrudio Adidas

 

Adidas je predstavio RPT-02 SOL Bluetooth slušalice, koje se same pune pomoću solarne energije. Tačnije, preko Exeger Powerfoyle solarnih baterija, koje su ugrađene direktno u plastični okvir.

Kompanija nije pomenula da li slušalice poseduju tehnologiju aktivnog utišavanja buke u pozadini, kao ni postojanje nekih inovativnih audio kodeka.

Zato znamo da RPT-02 SOL slušalice imaju IPX4 otpornost na vodu, mikrofon i USB-C port kao rezervno rešenje za punjenje.

Slušalice nude Bluetooth v5.2 povezivanje sa maksimalnom radnom udaljenosti od 10 metara. Kompatibilni su sa aplikacijom Adidas slušalice koja omogućava korisnicima da kontrolišu uređaj na solarni pogon sa svojih Android ili iOS mobilnih telefona.

Adidas kaže da Adidas RPT-02 SOL može da obezbijedi do 80 sati reprodukcije sa jednim punjenjem od dva sata. Takođe se mogu puniti preko USB Tipe-C kabla. Teške su 256 grama.

Adidas slušalice RPT-02 SOL imaju cijenu od 230 dolara.

Nekoliko kompanija je ranije predstavilo slušalice ili bubice koje se pune preko solarnih panela i baterija (Urbanista i Blue Tiger). Navodi se da tehnologija radi bez problema, bar kada su u pitanju ovakvi uređaji sa niskom potrošnjom.

(Gadgets360)

 

Dopada vam se  IT-mixer? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.