Age of Empires II: Definitive Edition će narednog mjeseca dobiti potpuno novu ekspanziju Return of Rome koja će sigurno donijeti neke od civilizacija iz prve verzije franšize u novu igru.

Definitivno izdanje Age of Empires II već je dobilo tri proširenja od svog lansiranja: Lords of the West (januar 2021.), Dawn of the Dukes (avgust 2021.) i Dynasties of India (april 2022.). Sada je četvrto proširenje na putu 16. maja.

Age of Empires II Definitivno izdanje Return of Rome najavljen je krajem prošle godine u sklopu proslave 25. godišnjice Age of Empires. Sve ekspanzije su donijele nove civilizacije i kampanje, a nadolazeći DLC ne bi trebao biti drugačiji. Međutim, to bi se moglo dogoditi u većim razmjerima prema Larryju Hrybu, majoru Nelsonu iz Xboxa. Prema Hrybu, Povratak Rima će uključiti svih 16 civilizacija i odgovarajuće kampanje koje su predstavljene u originalnom Age of Empires i Age of Empires Definitive Edition.

Age of Empires II Definitive Edition je sada dostupan za PC (Steam i Microsoft Store) i Xbox.

Očekuje se da će proširenje obogatiti igru, omogućavajući igračima da istražuju nove zemlje, dožive njihove istorijske bitke i grade svoju državu upotrebom inovativnih pristupa.

(IT mixer)