Svi ljubitelji Ratova zvijezda su se nadali da će se pojaviti druga sezona Star Wars: Tales of the Jedi, budući da je prvih 6 epizoda iz prve sezone samo zagrebalo površinu o dva Jedija

 

Dave Filoni je na „Star Wars Celebration 2023“ potvrdio da se „Star Wars: Tales of the Jedi“ zvanično vraća kao druga sezona.

Filoni je na kraju panela, koji je proslavljao 15. godišnjicu Star Wars: Clone Wars-a, otkrio da je toliko volio da radi na prvoj sezoni i da nije mogao da dozvoli da se ona ne nastavi.

Dave Filoni je rekao: „Tales of the Jedi, iskustvo koje je bilo prezabavno, odlučio sam da radim još“.

Objavljena u oktobru 2022., „Tales of the Jedi“ je kratka serija od 6 epizoda animirana u sličnom stilu kao i „The Clone Wars and the Bad Batch“. Kao i većina animiranih serija Ratova zvijezda, Dave Filoni je napisao većinu serijala i bio je ključna figura u njegovom razvoju.

Njegove početne ideje za seriju bile su da objasni gdje je grof Duku bio tokom Prve epizode, kao i da pokaže Ahsokino porijeklo. U seriji se takođe vidjelo da se Liam Neeson vratio kako bi pozajmio glas Qui-Gon Jinnu.

Sa stotinama i stotinama drugih popularnih Džedaja koji samo čekaju da im se ispričaju priče, i nije bilo razloga da se ostane samo na porijeklu dvojice. Uz nešto sporiji ritam serije, Tales of the Jedi ima jedinstvenu priliku da razjasni priče koje priča, a zatim da pređe na akciju – savršeno namjestivši drugu sezonu Tales Of The Jedi, i potencijalno još mnogo sezona.

Star Wars serije rijetko imaju samo jednu sezonu, s dokaz su serije kao što su „The Bad Batch“ i „Star Wars: Visions“ koje dobijaju dodatne sezone najavljene nekoliko mjeseci nakon njihovog prvobitnog objavljivanja.

Od njegovih animiranih poduhvata do emisija uživo kao što su „The Mandalorian“, „The Book of Boba Fett“ i „Ahsoka“, Filoni je bio aktivan kao i uvijek u kreiranje sadržaja iz Ratova zvijezda. Ovi presedani uspostavljaju čvrste osnove za podršku ideji da je druga sezona Tales Of The Jedi i moguća i vjerovatna.

 

Kad stiže druga sezona?

 

Druge animirane serije poput „The Bad Batch“ i „Star Wars: Visions“ imaju dvogodišnji razmak između prve i druge sezone. Sudeći po razmaku između tih emisija, druga sezona Tales of the Jedi bi mogla stići krajem 2024. ili početkom 2025. godine.

Tales of the Jedi je otprilike upola kraća od većine drugih animiranih serija iz Ratova zvijezda. Imajući u vidu prvu sezonu od samo 6 epizoda, a svaka epizoda samo 10-17 minuta, vjerovatno bi serija mogla biti proizvedena brže. Možda je Disney-eva namjera da češće objavljuje manje, kraće serije nego njihove veće priče, što znači da bi druga sezona Tales of the Jedi mogla postati skoro godišnja emisija.

Druga sezona Tales of the Jedi bila je samo jedno od mnogih velikih otkrića na „Star Wars Celebration-u“ i pridružuje se prvom trejleru za Ahsoku, vijestima da su u pripremi tri akciona filma uživo i da je nadolazeća serija „Star Wars: Acolyte“ jednim dijelom i Frozen i Kill Bill.

(IT mixer)