Kompanija Agility Robotics objavila je novi video koji prikazuje robota za dostavu koji hoda na dvije noge, a mediji, te eksperti tvrde da se od ovakvih robota danas očekuje mnogo više.

Naime, radi se o tome da u vrijeme kada roboti mogu da urade salto unazad, preskaču prepreke, plešu, te učestvuju u svim mogućim vratolomijama, stručna i obična javnost od novih robota očekuju više nego od njihovih prethodnika.

Tako robot koji dva i po minuta hoda kroz šumu ne predstavlja ništa revolucionarno. Istina je da je Digit robot kreiran za isporuku paketa, te mu gimnastička umjeća nisu neophodna. Novi robot bi trebalo da funkcioniše u tandemu sa autonomnim Ford vozilima, tako da je jedino neophodno da može da se smjesti u zadnji dio automobila, te prevali razdaljinu od vozila do ulaznih vrata naručioca.

Novi video ipak pokazuje jednu važnu stvar, a to je da novi Agility Robotics robot može da savlada različite terene, što znači da će biti uspješan u poslu za koji je i dizajniran, što je sasvim dovoljno da bi se projekat tumačio kao uspješan.

(Futurism)