Vještačka inteligencija napravila lažne selfi fotografije uticajnih ljudi za koje vjeruje da bi bile snimljene neposredno prije apokalipse

 

Kako će izgledati posljednje selfi fotografije snimljene neposredno prije apokalipse? Vjerovatno nikada nećemo saznati, ali vještačka inteligencija DALL-E, koju je razvila organizacija OpenAI, pokazuje kako bi mogle da izgledaju posljednje selfi fotografije koje su snimili influenseri na kraju ljudskog postojanja.

selfi fotografije prije smaka svijeta

Jedan korisnik TikTok-a po imenu Robot Overloards iskoristio je mogućnost da podučava DALL-E AI na prirodnom jeziku, govoreći mu da pokaže kako misli da će izgledati poslednji selfi u ljudskoj istoriji.

AI je zatim proizveo slike koje prikazuju lice nesrećnog influensera zajedno sa događajem koji bi mogao dovesti do opšte katastrofe za naše postojanje.

Rekli bismo da je DALL-E zaista dao sebi oduška, pa je smak svijeta zamislio kao katastrofu izazvanu nekim kosmičkim događajem kao što je udar komete ili planete, eksplozija nuklearne bombe, sunčeva baklja, pa čak i zombi Infestacija.

Shodno tome, poslednji influenseri sa fotografijama u rukama izgledaju kao stvorenja iz noćnih mora, jer se na njihovim licima već vide prve posljedice katastrofalnih događaja, a u očima svih jasno se vidi ogroman strah.

Iskreno se nadamo da ovo samo predstavlja maštu i umjetničku kreativnost vještačke inteligencije.

(Vidi)

 

Dopada vam se  IT-mixer? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.