Alienware M17 R5 Ryzen izdanje pokreće novi procesor serije Ryzen 6000 (Ryzen 7 ili 9) i novi grafički procesor Radeon RX 6850M XT, što ga čini vrhunskim sistemom za mobilno igranje, sa najboljim AMD komponentama.

Potpuno AMD sistem može biti fascinantan zbog AMD-ove SmartShift tehnologije. Da bi bilo jednostavno, SmartShift radi na nivou sistema i osigurava da se dostupna snaga najbolje dijeli između CPU-a i GPU-a kako bi se postigao maksimalni FPS u igri.

I CPU i GPU troše mnogo energije, a jednom od njih je prilično lako da njegove performanse budu ograničene količinom dostupne snage. SmartShift je rješenje za izbjegavanje ovih situacija koliko god je to moguće. U praksi, najvjerovatnije je da je CPU snaga preusmjerena na GPU većinu vremena.

To je posebno tačno jer Radeon 6850M XT ima termalnu tačku dizajna (TDP) od 175 W, što je, inače, ogromno za laptop.

Dodatno, postoji AMD SmartAccess, efikasniji način za CPU da pristupi GPU memoriji. SmartAccess može povećati performanse igre za ~10%, ovisno o kodiranju igre. AgainSmartAccess radi samo između dva AMD čipa.

 

Dizajn sličan prethodnom modelu

 

Na stranu unutrašnjost, dizajn laptopa je veoma blizak prethodnom modelu, tako da tu nema iznenađenja. Ovaj gaming laptop koji zamjenjuje desktop ima koristi od odličnog hlađenja i trebao bi biti vrlo udoban za korišćenje osim ako ne želite da nosite njegovih 7,3 Lbs okolo.

Industrijski mi se jako sviđa jer ima kultni Alienware identitet sa svojim futurističkim izgledom i nježnim oblinama. Lijepo je imati laptop za igre koji ne izgleda neuredno u dobro dizajniranom domu.

Alienware ima mnoštvo opcija za ovaj laptop za igre, uključujući nekoliko izbora AMD ili NVIDIA RTX 30 GPU-a, 8 do 64 GB RAM-a i do 4 TB SSD memorije.

Postoje tri opcije prikaza, uključujući jedan 4K ekran za kreativne korisnike, ali sva tri imaju odličan raspon boja, ali primarna razlika je u svjetlini od 300 NIT za FHD panele naspram 500 NIT za 4K panel. Pričekajte da se konfigurator pojavi na službenoj stranici kako biste počeli određivati ​​cijene vaših opcija.

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.