Da li biste bili zainteresirani za Xbox One bez diskovnog pogona?

 

Naizgled potvrđujući dugogodišnje glasine i izvještaje, slike navodnog „All-Digital“ Xbox One-a koje nema optičku disk drajv jedinicu pojavile su se online. Na njemačkom web-mjestu WinFuture.de pojavile su se fotografije koje izgleda kao da su od evropskog trgovca.

Na temelju prodajne umjetnosti, pretpostavlja se da Minecraft, Sea of ​​Thieves, a Forza Horizon 3 može biti predinstaliran na ovoj konzoli, s tvrdim diskom od 1 TB. Imajte na umu da ovo može biti samo jedna verzija potpuno digitalnog Xbox One SKU-a koji Microsoft planira. Cijena nije najavljena, a paketi se uveliko razlikuju od regije do regije.

U svakom slučaju, s obzirom da se čini da su službene slike za konzolu prikazane online, najvjerovatnije je da neće dugo trajati dok ga Microsoft službeno ne objavi. Kao što se događa, sljedeći Microsoftov Inside Xbox događaj dolazi upravo danas 16. aprila. Osim vijesti o Microsoftovim planovima za E3, kompanija bi mogla objaviti ovu konzolu tijekom predstave.

Xbox One
Xbox One (foto: Windows Central)

Microsoft također navodno planira „disk-to-digital“ kampanju gdje možete predati disk igru ​​trgovcu i dobiti kôd za download putem interneta. Osim toga, postoje glasine o novom paketu Xbox Live + Xbox Game Pass za 15 USD / mjesečno, tako da bi to mogla biti još jedna od najava koje dolaze za Inside Xbox stream ove sedmice.

Pred-narudžbe za konzolu All-Digital Xbox One, kako se navodi, otvaraju se u aprilu, a sitem će uskoro u maju biti prodavan širom svijeta.

 

Xbox One bez diska možda neće biti posljednja konzola koju Microsoft najavljuje u nadolazećim mjesecima. Priča se da će Microsoft u junu otkriti barem jednu konzolu sljedeće generacije na E3. I što je najvažnije, ako Microsoft napravi Xbox One bez diska, to ne mora nužno značiti da će kompanija prestati proizvoditi konzole Xbox One s diskovnim pogonima. Dostupnost i brzina Interneta zavise  od regije, a digitalne konzole u ovoj fazi neće raditi svagdje. Čini se da će Microsoft ponuditi opciju za potpuno digitalno korištenje za one koji to žele.

Izvor: gamespot.com