Striming platforme će izgleda uraditi sve da prežive u konkurentnom okruženju, a sada se i Amazon Prime Video sprema da ponudi jeftiniju pretplatu sa reklamama.

Već neko vrijeme Netflix pokušava da se izbori sa padom broja pretplatnika, bilo da se radi o hajci na sve sa kojima dijelite svoje šifre ili na uvođenje novog, cjenovno pristupačnijeg paketa koji će sadržati reklame. Izgleda da će i Amazon Prime Video uskoro krenuti sličnim koracima uvođenjem pristupačnije pretplate koja će imati reklame.

Prema pisanju „WSJ-a“, osobe upoznate sa predloženim planom navode da razgovori na tu temu traju već nekoliko nedjelja, mada su još uvijek u ranoj fazi. Svakako, oglašivači su veoma zainteresovani da Amazon lansira pretplatu sa reklamama za Prime Video.

Ovaj potez Amazona bi pratio korake konkurencije kao što je Netflix, koji je nedavno dodao plan sa reklamama za sedam dolara mjesečno, ali i Disney+ koji je u decembru lansirao svoju verziju za osam dolara mjesečno. Hulu i Peacock takođe nude ovakve pretplate.

Prime Video već generiše neke prihode kroz reklame na svojim sportskim programima, kao i plasiranjem proizvoda u nekim od svojih sadržaja. Ali, uvođenje plana sa reklamama bi svakako donijelo više prihoda i potencijalno bi bila primamljiva ponuda za one koji traže jeftiniju pretplatu i kojima ne smetaju reklame.

Međutim, ovakvi planovi često dolaze sa ograničenjima. Na primjer, Netflix ograničava kvalitet reprodukcije sadržaja na 720p i dozvoljava reprodukciju samo na jednom uređaju, prenosi Benchmark. Takođe ne možete da skidate serije i filmove kako biste ih gledali offline. Ne znamo kako će Amazon postupiti po ovom pitanju, ali ne sumnjamo da nam se neće svidjeti.