Redmi Note 10 Pro, Redmi Note 10 Pro Max i Poco X3 Pro sada će dolaziti sa produženom dvogodišnjom garancijom umjesto standardne jednogodišnje garancije kako bi Xiaomi pokrio probleme

 

To znači da će kupci koji kupe Redmi Note 10 Pro, Redmi Note 10 Pro Max i Poco X3 Pro dobiti dodatnu godinu dana zaštite od bilo kakvih grešaka u proizvodnji ili kvarova.

Od svog izlaska 2021. godine, Redmi Note 10 Pro i Pro Max su se suočili sa više problema. Najnoviji je problem pada kamere koji se pojavio nakon ažuriranja MIUI 13, što je navelo mnoge korisnike da se žale na Twitter-u.

Xiaomi je odgovorio nudeći besplatne popravke. Ranije je serija Redmi Note 10 takođe patila od problema sa ekranom, što je kompanija ponovo priznala.

Slično ovim uređajima i  korisnike Poco X3 Pro već neko vrijeme muče kvarovi na matičnoj ploči. Iako je kompanija najavila besplatnu uslugu i 6-mjesečnu produženu garanciju, na Twitter-u se pojavljuju nove pritužbe.

Kupci koji ispunjavaju uslove za produženje garancije ili ponudu za nadogradnju mogu da posjete najbliži servisni centar kako bi ih iskoristili.

Xiaomi se takođe izvinio svojim korisnicima zbog neugodnosti uzrokovanih ovim problemima i rekao da će nastojati da u budućnosti pruža bolje proizvode i usluge.

 

Obavještenje za korisnike Mi 11 Ultra

 

Korisnicima Mi 11 Ultra koji imaju problema sa Wi-Fi mrežom na svojim telefonima ponuđene su dvije opcije. Oni će ili moći da iskoriste besplatnu nadogradnju na Xiaomi 12 Pro ili da doplate kako bi dobili najnoviji vodeći uređaj kompanije – Xiaomi 13 Pro. Xiaomi je rekao da će vratiti naknadu za nadogradnju onima koji su je već platili ranije.

Zanimljivo je reći da je Xiaomi Mi 11 Ultra bio pravi vodeći model kompanije u svoje vrijeme dok to Xiaomi 12 Pro nije zaslužio.

Ni Xiaomi 13 Ultra pametni telefon nije došao bez problema. Tako je u prošli mjesec dobio ažuriranje za uklanjanje grešaka koje bi trebalo da riješi hrpu problema koje su otkrili prvi korisnici.

MIUI 14.0.13.0.TMACNXM ažuriranje je pušteno za kinesku verziju softvera jer 13 Ultra i još uvijek nije debitovao na globalnom tržištu. Apdejt je težak 700 MB pa pretpostavljamo da su ga „momački“ okrpili.

Da bi saznali više o ovome možete pogledati Xiomi obavještenje o produžetku garancije njihovih uređaja na ovom linku.

(IT mixer)