AMD Ryzen 9 3950X bio je iznenađujuće otkriće na E3 2019, koje je stiglo odmah nakon što je AMD predstavio AMD Radeon RX 5700 XT i RX 5700. U početku je trebao izaći u septembru 2019., ali je umjesto toga odložen za novembar 2019., zajedno s nekim novim procesorima Threadripper-a.

AMD Ryzen 9 3950X, kada se predstavi u novembru, zauzeće svoje mesto na vrhu gomile AMD Ryzen 3. generacije sa 16 jezgara, 32 niti i 4,7 GHz boost takta. Nismo ga još imali prilike testirati u stvarnom životu, ali samo izbacivanje tih specifikacija, to će biti čudovište – i sa cijenom od $749 ,to nekako mora biti .

Međutim, AMD Ryzen 9 3950X neće biti lansiran sam. 16-jezgreni mainstream procesor pratiće novi Threadripper 3. generacije procesora. Nemamo nikakve konkretne informacije o tome koji će Threadripper čipovi izbiti na ulicu u novembru, ali znamo da će platforma visokog nivoa (HEDT) biti „premijerna sa 24 jezgre“.

Pogledajte: Znate li koje su vam šanse da dobijete vrhunski AMD Ryzen procesor u silikonsoj lutriji?

Govoreći o datumu puštanja Ryzen 9 3950X i Threadripper 3. generacije, AMD kaže da je „fokusiranje na ispunjavanje velike potražnje za našim procesorima AMD Ryzen 3. generacije na tržištu, a sada planiraju lansirati i AMD Ryzen 9 3950X i početne članove 3. generacije AMD Ryzen Threadripper porodice procesora ovog novembra. Uvjereni smo da će, kada entuzijasti ugrabe prvi svjetski 16-jezgreni mainstream desktop procesor i našu sljedeću generaciju high-end desktop procesora, čekanje biti vrijedno to. “

Sa druge strane „Novembar 2019.“ ne znamo kada će ti čipovi biti dostupni na policama trgovina, ali to je tačno oko datuma  kada će svi obavljati kupovinu na Crni petak. Takođe ne znamo koliko će ovaj čip sa 24 jezgre Threadripper 3000 koštati, ali nemojte očekivati ​​da će biti jeftin.

(Techradar)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.