Regrutovanje je završeno i sada oni koji su se prijavili mogu preuzeti Android 11 beta za Asus Zenfone 6 za testiranje. Novi softver zasnovan je na najnovijoj verziji OS-a i sadrži neke male promjene u ZenUI-u kompanije Asus.

Pročitajte još: Zvanično pušten u opticaj Android 11 – većini to ništa ne znači…

Nove funkcije uključuju istoriju obavještenja i mjehuriće, također launcheri treće strane mogu koristiti geste. Opcija PowerMaster premještena je u postavke baterije tamo gdje joj je i mjesto.

Asus je uložio određeni napor u uklanjanje softvera – mehanizam za skeniranje Avast, Private Listening i ZenUI Help su nestali. Uklonjeni su i Smart grupa, poravnanje ikona i podrška za prilagođeni paket ikona.

Ovo je ažuriranje pozamašnih 1,4 GB, pa ako ste se prijavili za beta test, bolje se spojite na Wi-Fi kako bi započeli preuzimanje. A ako se niste prijavili za beta testera, nažalost, nema riječi o tome kada će izaći stabilno ažuriranje za Android 11.

Asus ZenFone 6 Android 11 beta
Asus ZenFone 6 Android 11 beta

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.