Ova funkcija je već dugo prisutna na Apple iPhone modelima

 

Prošlog mjeseca je najavljeno da će predstojeći Android 13 imati kodno ime Tiramisu. Nova verzija Androida će implementirati nove teme, imaće ugrađeno skeniranje QR koda i lakše dijeljenje funkcija.

Analitčar Mišal Rehman tvrdi da bi Google mogao dodati funkciju za kontrolu osvjetljenja za blic kamere. Ova opcija bi omogućila podešavanje jačine osvjetljenja kada se telefon koristi kao baterijska lampa.

Pročitajte još: Android 13 dobija opciju „Runtime notification permissions“

Pomenuta funkcija je već dostupna za iOS uređaje, a čak je i Samsung nudi u okviru svog One UI korisničkog interfejsa.

Ipak, neće moći svi Android uređaji da implementiraju ovu funkciju samo preko ažuriranja na Android 13. Razlog je to što kontrola osvjetljenja zahtijeva hardverski interfejs koji neće svi telefoni moći da instaliraju sa svojim sistemima kamera.

Drugim riječima, samo budući Android telefoni bi mogli dobiti funkciju za kontrolu osvjetljenja za blic kamere.

Rehman takođe tvrdi da bi opcija mijenjanja intenziteta baterijske lampe, na sistemskom nivou u okviru Androida 13, mogla debitovati na predstojećim Pixel telfonima koji se očekuju tokom Google I/O konferencije.

(B92 / Gizchina)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.