Internet je u subotu naveče bio pun spekulacija da je Anonymous grupa uspješno onemogućila internet stranicu policijske uprave Minneapolis, u znak odmazde za ubistvo George Floyda

 

U svojoj poruci u jeku nereda zbog smrti Džordža Flojda hakerska aktivistička grupa Anonymous naglašava da niko ne može da opravda zločine počinjene rukama policije, tvrdeći da je Policijska uprava Mineapolisa poznata po nasilnim metodama. Pošto je ubrzo nakon poruke veb-sajt Uprave pao, korisnici interneta smatraju da je to delo tzv. haktivista.

Korisnici društvenih medija pretpostavljaju da je veb-sajt Policijske uprave Mineapolisa preuzela grupa Anonymous. Ona je dva dana ranije objavila da gradsku policiju smatra odgovornom za smrt muškarca Afroamerikanca Džordža Flojda.

Međunarodna haktivistička grupa Anonymous, koja je poznata po izvođenju sajber-napada na vladine veb-stranice, objavila je video u kome se zalaže za pravdu za Džordža Flojda koji je umro u ponedeljak, nakon što ga je ugušio policajac iz Mineapolisa, Derek Čauvin.

https://twitter.com/oluwasem1lore/status/1266960441944739842

https://twitter.com/chimbootyy/status/1266857189584535554

„Policajci koji ubijaju ljude i vrše druge zločine moraju da odgovaraju kao i svi drugi“, rekao je modifikovani glas u videu, nastavljajući da se u suprotnom „može vjerovati da imaju dozvolu da rade sve što žele“.

 

Mi smo legija. Očekujte nas

 

Podsećajući na prošle događaje, Anonymous je primjetio da građani počinju da uče da policijska snaga „nije ovde da nas spasi, već da je ovde da nas tlači i sprovodi volju kriminalne vladajuće klase“.

Grupa je obećala da će razotkriti policijsku korupciju kao jedan od „mnogih zločina“ protiv zemlje i ostatka svijeta.

„Mi smo legija. Očekujte nas“, završili su Anonymous-i, naglašavajući da svijet počinje da se budi u tužnoj stvarnosti, a da se oni „razljute svaki put kad vide da je bez posljedica krv bespotrebno prolivena“.

Ubrzo nakon što je video počeo da kruži internetom, veb-stranica Uprave policije Mineapolisa je srušena, što je izazvalo sumnju. Neki korisnici interneta su primjetili da Youtube uklanja video, ali on nastavlja da se pojavljuje:

https://twitter.com/chimbootyy/status/1266857189584535554

Snimak je objavljen u trenutku kada su eskalirali protesti zbog smrti Džordža Flojda od ruku policije Mineapolisa, a mnoge slučajeve nasilja širom zemlje prijavili i policija i demonstranti.

Veliki broj gradova kao što su Atlanta, San Francisko, Majami, Denver itd. proglasili su policijski čas, dok su neke države, uključujući Minesotu, Džordžiju, Kentaki, Viskonsin, Kolorado, Ohajo i Kaliforniju pozvale Nacionalnu gardu da pomognu u savladavanju protesta.

(Sputnik news)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.