Ove godine nam dolazi mobilna verzija popularne igre League of Legends: Wild Rift

 

 

Riot Games popularni League of Legends do sada nije pokušao da prenese na mobilne telefone, iako je na Android i iOS uređajima prisutna gomila igara koje funkcionišu u istom fazonu.

League of Legends: Wild Rift je mobilna igra koja će konačno prenijeti istinsko LoL iskustvo na novu platformu i to već ove godine. Wild Rift se dosta stidljivo otkriva, i nakon dugog perioda tišine stigao je poduži gejmplej klip, sa objašnjenima funkcija i izmena u odnosu na PC verziju

Proces prenosa LoL iskustva na Android i iOS traje dugo zato što Riot ne radi na portu originala, već iznova kreira igru kako bi se maksimalno iskoristile prednosti ekrana na dodire, bez ikakvih problema. Ujedno su blago izmenjena pravila kako bi mečevi trajali kraće i bili sa manjim mapama, pošto se ipak radi o mobilnim telefonima.

League of Legends: Wild Rift se trenutno nalazi u alfa fazi razvoja, sa planiranim početkom testiranja u određenim regijama sveta, dok je izlazak pred publiku planiran za ovu godinu.

Riot Games je prilično zauzet u ovom periodu, pošto je konačno rešio da brend proširi izvan League of Legends igre, tako da u pripremi ima kartičnu igru, animiranu seriju, a kroz par dana izlazi i kompetitivna hero-pucačina Valorant.

(PlazZine)

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.