AOC je u svoju ponudu premium monitora dodao i model U32U1 kojeg je napravio u saradnji sa kompanijom Studio F. A. Porsche. Moderan dizajn, 4K panel te VESA-in certifikat DisplayHDR 600 samo su neke od njegovih odlika

 

AOC je u saradnji sa kompanijom Studio F. A. Porsche predstavio novi Premium monitor iz serije Porsche Desing. Riječ je o modelu U32U1 koji se osim po premium specifikacijama ističe i po modernom dizajnu. Za taj dizajn je dobio Red Dot design nagradu za 2019. godinu.

AOC U32U1 monitor ima dijagonalni displej od 31,5“ sa visokom rezolucijom od 3.840 x 2.160 tačaka (4K). Monitor se zasniva na IPS panelu koji podržava 10-bitnu dubinu boje. Može da prikaže do 1,07 milijardi boja i koji pokriva 135% sRGB, 100% AdobeRGB i 98% DCI-P3 spektra boja. Zahvaljujući tome odličan je za profesionalne korisnike poput video montažera, fotografa i dizajnere i kućne korisnike kojima je bitna visok kvalitet i tačnost prikaza.

Omjer stranica je 16:9, frekvencija osvježavanja 60 Hz, brzina odziva 5 ms (GtG). A u zavisnosti od tipa panela vidljivi uglovi su 178/178 stepeni (horizontalno i vertikalno). Osvjetljenje ekrana je 600 nita, a kontrast 1.300:1. AOC U32U1 ima i VESA-in sertifikat DisplayHDR 600.

 

Stereo zvučnici od 2w

 

Postolje je modernog dizajna i ergonomsko. Moguće je promijeniti položaj ekrana u svim smjerovima, uključujući i Pivot. Za korisnike koji monitor postavljaju na zid ili koriste postolja i nosače drugih proizvođača AOC je osigurao i podršku za nosače po VESA standardu (100 x 100 mm). Monitor je zbog svojim tankih rubova pogodan za korisnike koji u se radu služe sa dva ili više monitora.

Proizvođač je monitor opremio s dva HDMI video ulaza (1X 1.4, 1X 2.0) te s po jednim USB-C i DisplayPort (1.4) ulazom. Tu se nalaze i dva 3,5-mm audio porta (Line in i Line Out) te stereo zvučnici od 2W. Na zadnjoj strani nalazi se aluminijska ploča koja nije tu radi boljeg vizuelnog utiska već i da bi sakrila kablove. AOC je pazio na detalje pa tako aluminijska ploča ostaje u istom položaju čak i kada se ekran zarotira za 90 stepeni u portretni položaj, time je postignuto i da se kablovi ne miču prilikom rotiranja ekrana čime se ujedno smanjuje mogućnost njihovog neželjenog iskopčavanja.

USB 3.2 hub omogućava spajanje monitora sa PC i laptopom, prenos podataka kao i za istovremeno punjenje baterije na laptopima (do 65W). Detaljne specifikacije za AOC U32U1 monitor dostupne su na internet stranicama proizvođača.

(Bug)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.