Republikanski članovi Komiteta za pravosuđe u američkom Kongresu saopštio je danas da želi da se direktor kompanije Twitter Džek Dorsi(Jack Dorsey) pojavi na saslušanju naredne sedmice uz ostale tehnološke kompanije.

Rukovodstvo Amazona, Google i Facebook pojaviće se pred Komitetom 27. jula.

„Vjerujemo da je u interesu obje stranke da se od Twittera čuje o njihovom položaju na tržištu, ulozi u uređivanju sadržaja na platformi i uzroke nedavnih bezbjednosnih incidenata“, navodi se u pismu predstavnika republikanaca Džima Džordana.

Društvena mreža Twitter našla se nedavno na udaru jakog hakerskog napada zbog čega su bili blokirani i kompromitovani profili nekih od najpraćenijih ličnosti na ovoj platformi.

U saopštenju Twittera navodi se da su hakeri došli do podataka zaposlenih kako bi izvršili upad na profile, uključujući predsjedničkog kandidata Demokratske stranke Džozefa Bajdena, bivšeg predsjednika Baraka Obame, zvijezde rijaliti programa Kim Kardašijan i osnivača firme Tesl“ Ilona Maska.

Hakeri su se predstavljali kao slavne ličnosti i bogataši i od sljedbenika na društvenoj mreži tražili su da im pošalju određene iznose u digitalnoj valuti bitkoin.

(Srna)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.