Aplikacija Signal je uvela novu funkciju. U pitanju je alat koji automatski zamućuje lica na fotografijama

 

Aplikacije za dopisivanje koje nude end-to-end enkripciju su sve popularnije tokom protesta širom svijeta. Među njima, posebno u SAD gdje su veliki protesti, isplivala je i aplikacija Signal koja staje na stranu demonstranata.

End-to-end enkripcija omogućava da sadržaj razgovora bude dostupan samo onima koji u njemu učestvuju, a neke od ovih aplikacija nude i zaštitu lozinkom. To, na primjer, podržavaju WhatsApp, iMessage, Telegram i Signal.

Prošle godine, tokom protesta u Hong Kongu, Telegram je postao popularan. Sada je došlo vrijeme da Signal dobije na značaju u SAD, gde ga sve više ljudi preuzima od kako su počeli protesti izazvani ubistvom Džordža flojda prošle nedelje, piše Bgr.

Iz tog razloga, Signal je uveo novu funkciju. U pitanju je alat koji automatski zamućuje lica na fotografijama.

„Jedna stvar je sada jasna: Prilično je zgodno kada u 2020. godini možete da sakrijete svoje lice“, objasnili su na blogu ove aplikacije, dodavši da u potpunosti podržavaju borbu protiv rasizma.

Alat za zamućivanje lica ugrađen je u najnoviju verziju za Android i iOS. Automatski detetktuje lica i onda ih „bluruje“. Čak i ako se desi da propusti poneko lice, korisnici mogu sami da ga označe. Sva obrada se vrši na uređaju, a podaci ne odlaze van telefona.

(Bgr)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.