Nova objedinjena verzija Wear OS 3 sada je javno dostupna na novim Samsung Galaxy Watch4 i Galaxy Watch4 Classic. Ovi korisnici već mogu uživati ​​u izvornoj aplikaciji YouTube na novim Samsung pametnim satovima, ali na žalost to nije bio slučaj sa starijim Wear OS uređajima.

Novi izvještaj otkriva da trenutna nosiva verzija muzičke aplikacije YouTube za Wear OS nije kompatibilna s verzijama Wear OS starijim od v3. Vijest je potvrđena da je pokušano kopiranje YouTube Music APK-a sa Galaxy Watch4 i dopunsko učitavanje na Moto 360.

Naredba ADB vratila je grešku u kojoj je navedeno da aplikacija YouTube Music zahtijeva verziju Android 11 ili noviju. Trenutni Wear OS uređaji su u vrijeme pisanja ovog teksta bili zaglavljeni na softveru zasnovanom na Androidu 9. Postoji način da ručno uredite aplikaciju kako biste koristili stariji API, ali je interfejs za prijavu onemogućen, tako da trenutno nema načina da se pokrene.

Spotify je nedavno predstavio svoju ažuriranu aplikaciju za pametne satove na starijim Wear OS uređajima zajedno s offline reprodukcijom, pa zašto Google ne bi mogao učiniti isto s YouTube Music-om? Moguće je da postoji zasebna aplikacija s ograničenim mogućnostima usmjerena na starije satove Wear OS, ali ništa nije potvrđeno.

Aplikacija Google Play muzika je ukinuta i zamijenjena je YouTube Music kao službenom Android aplikacijom za slušanje muzike. Čini se da stariji Wear OS uređaji ne dobijaju pažnju koju zaslužuju, čak ni s Googleovim aplikacijama.

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.