Aplikacija YouTube za Android dobija zgodnu malu funkciju koja će vam omogućiti da vidite kompletnu transkripciju bilo kojeg videa direktno u aplikaciji

 

Funkcija „transkripcija videa“ je ranije bila ograničena na desktop verziju YouTube-a, ali se sada pojavljuje za nekoliko korisnika i na Androidu.

YouTube je dodao novu funkciju pod nazivom transkripcija videa na Androidu. Ova opcija se koristi tako što korisnik klikne na dugme „Prikaži transkript“ koji se nalazi ispod proširenog opisa videa.
Opcije izgledaju slično sa onima koje su bile neko vrijeme već dostupne na desktopu, ali su prilagođene interfejsu mobilnih uređaja.

Korisnici mogu da skroluju kroz cijelu skriptu a da snimak i dalje nastavlja sa radom. Kroz skriptu mogu da kontrolišu vrijeme videa. Trenutno nema mogućnosti direktnog pretraživanja kroz redove, ali se očekuje da će se i ova mogućnost brzo pojaviti.

Čini se da se funkcija „transkripcija videa“ pokreće korisnicima putem ažuriranja na serveru, a trenutno je ograničena na nekoliko korisnika YouTube-a. Ova funkcija trenutno nije dostupna ni na jednom od naših uređaja, čak ni sa instaliranom najnovijom verzijom YouTube-a.

Možete da ažurirate na najnoviju verziju YouTube-a za Android tako što ćete pratiti donji link Play Store kako biste provjerili je li ova funkcija dostupna na vašem uređaju.

YouTube ukazuje da su do sada transkripcije bile veoma korisne jer olakšavaju pretraživanje kroz videa.

(IT mixer)

 

Dopada vam se  IT-mixer? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.