Ukoliko tražite novu aplikaciju za upoznavanje i Tinder vam je dosadio, a smisao za humor vam je veom bitna stavka kod ljubavnog partnera, provjerite Schmooze. U pitanju je nova aplikacija za upoznavanje koja se temelji na memovima.

„Ova aplikacija za upoznavanje poziva korisnike da prevlače prstom po memovima, a ne ljudima, slažući ih po smislu za humor“, navodi se na portalu Business of Business.

Aplikacija je slična Tinderu – samo povucite prstom udesno ako se jako nasmijete na nečiji meme ili ulijevo ako ste se malo ili se uopšte niste nasmijali. Tako možete upoznati svog idealnog partnera.

Schmooze ima kolekciju od 5.000 memova koje je odabrao njihov tim. Kreatorka aplikacije je 27-godišnja Vidya Madhavan. Ideju o aplikaciji dobila je dok je radila kao analitičar u Indiji i premišljala se hoće li upisati postdiplomski studij u Kaliforniji.

 

Humor ju je spojio sa sadašnjim suprugom

 

Tada se mailom javila na adrese desetero ljudi, a dobila je samo jedan povratni odgovor. S tim je čovjekom počela komunicirati kroz šalu, a naposljetku se i udala za njega. Vjenčanje je, kaže, posljedica njihovog zajedničkog smisla za humor i to joj je dalo ideju da napravi aplikaciju za upoznavanje takvog tipa.

Inače, prema studiji iz 2011. godine objavljenoj u časopisu De Gruyter Mouton, istraživači su promatrali više od 3.000 parova iz pet zemalja te su otkrili da su parovi sretniji ako su im partneri imaju smisla za humor.

(Index)

Dopada vam se  IT-mixer? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.