Prije Windows 10 operativnog sistema, Microsoft bi izdavao novu verziju Windows-a otprilike svake tri do četiri godine. Čini se da će se, nakon Windows 11, Microsoft vratiti ovom ritmu izdavanja, što znači da ćemo Windows 12 vidjeti već 2024. godine

Kako je izvijestio Windows Central, Microsoft ponovo protresa svoju Windows diviziju kako bi se vratio na trogodišnje cikluse izdavanja novih verzija Windows-a. Rečeno je da Microsoft već ima planove za Windows 12, koji bi trebalo da bude objavljen 2024. godine.

Ovo je takođe donijelo neke promjene u planiranim ažuriranjima za Windows 11. Iako je Microsoft prvobitno planirao da nastavi sa obezbjeđivanjem dva velika ažuriranja godišnje, baš kao što je to uradio sa desetkom, kompanija sada želi da povremeno uvodi nove funkcije. Dobićemo veliko ažuriranje za Windows 11 prije kraja 2022. godine, a zatim, kako The Verge ističe, Microsoft će tada uvesti nove funkcije kad god budu spremne do 2023. godine, umjesto da dobija mnoge funkcije upakovane u jedno veliko ažuriranje .

Microsoft nije javno potvrdio svoju mapu puta za Windows, ali trebalo bi da dobijemo neke zvanične vijesti vezane za Windows 12 uskoro kada se ažuriranje 22H2 za Windows 11 približi.

Dopada vam se  IT-mixer? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.