Ima više od pola godine kako je izašao operativni sistem Windows 11, ali ako ste željeli da kupite fizičke kopije ovog OS-a, sada je vrijeme da to učinite

 

Do sada je jedini način da dobijete Windows 11 bio da nadogradite svoj Windows 10 računar ili kupite novi računar sa instaliranim Windows 11 iz kutije, međutim, nedavno je primjećeno da sada možete za sebe da kupite fizičke kopije Windows 11 Home ili Pro.

U maloprodajnoj kutiji kupci će da pronađu USB fleš disk sa instalacionim medijumom i ključem za aktivaciju za Windows 11 Home ili Pro.

Naravno, ako već imate važeću licencu za Windows 10 na računaru, možete besplatno nadograditi na Windows 11. Takođe možete sami da kreirate sopstveni instalacioni medij tako što ćete da preuzmete zvanične ISO-ove sa Microsoft-ove web lokacije.

Međutim, ovi Windows 11 USB fleš diskovi su za ljude kojima je potrebna važeća licenca za Windows 11 i jednostavan način za instaliranje operativnog sistema bez prolaska kroz Windows Update ili druge manuelne načine za instaliranje OS-a preko Interneta.

Vjerovatno je to mala publika, ali Microsoft već godinama prodaje fizičke kopije Windows-a i nema razloga da se pravi izuzetak za Windows 11. Ako ste zainteresovani za kupovinu fizičke kopije operativnog sistema Windows 11, morate se uvjeriti da ga vaš računar zaista podržava.

Još u januaru, Microsoft-ov glavni hardverski direktor Panos Panaj rekao je da kompanija vidi „veliku potražnju i preferenciju za Windows 11”.

Izvršni direktor je takođe tvrdio da je Windows 11 imao „najveće rezultate kvaliteta i zadovoljstvo proizvodom od bilo koje verzije Windows-a koju smo ikada isporučili“.

Baš kao i digitalna licenca, fizička kopija Windows 11 Home košta 139,99 dolara. Windows 11 Pro košta 199,99 dolara, što znači da ne plaćate dodatno za fizičko izdanje. Licenca važi za jedan računar. Imajte na umu da će vaš računar i dalje morati da ispunjava minimalne zahtjeve za Windows 11 ako želite da imate glatko iskustvo sa njim.

 

Windows 11 Home

 

Ova verzija je idealna za sve, od slanja e-pošte ili gledanja filma, do pravljenja PoverPoint prezentacija, igranja igara i pisanja tekstova.

 

Windows 11 Pro

 

Želite da odete korak dalje? Ona je za vas opcija „Pro“. Ona ima sve funkcije Windows 11 Home, plus dodatne funkcije za bezbjednost i upravljanje. Omogućava da upravljate sa više računara i mijenjate podešavanja na jednom računaru. Takođe možete da koristite prilagođenu Microsoft prodavnicu za poslovanje da biste još više povećali svoju produktivnost!

 

Sistemski zahtjevi

 

Minimalni sistemski zahtjevi ostaju jedan od najkontroverznijih aspekata operativnog sistema, pošto je Microsoft ostavio mnoge novije računare po strani. Iako je i dalje moguće instalirati Windows 11 na nepodržane računare, Microsoft ne garantuje da će ovi uređaji nastaviti da dobijaju ažuriranja na duži rok.

Sistemski zahtjevi za Windows 11:

  • Procesor: 1 gigaherc (GHz) ili brži sa dva ili više jezgara na kompatibilnom 64-bitnom procesoru ili sistemu na čipu (SoC).
  • Radna memorija: 4 GB RAM
  • Skladištenje: 64 GB ili više
  • Firmver sistema: kompatibilan sa UEFI Secure Boot.
  • Grafička kartica: Kompatibilna sa DirectX 12 ili novijim sa WDDM 2.0 drajverom
  • Rezolucija ekrana: Ekran visoke definicije (720p) veći od 9″ dijagonale, 8 bita po kanalu u boji

(IT mixer)

 

Dopada vam se  IT-mixer? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.