Novo istraživanje pokazalo da su vlasnici iPhone-a lošiji vozači automobila od vlasnika Androida

 

Nauka pokazuje da vozači koji koriste Android voze sporije i da su bolji u skretanju, kočenju i ubrzanju od vozača iPhone-a.

Bezbjednije je voziti se sa korisnikom Android-a nego sa vlasnikom iPhone-a, tvrdi nova Jerry studija.

Usluga osiguranja automobila procijenila je ponašanje u vožnji 20.000 vozača koji su prešli više od 8 miliona milja za volanom. Rezultati su bili šokantni i vlasnici iPhone-a bi trebali biti upozoreni na ono što je Jerry otkrio.

carVertical banner - sponsored

 

Vlasnici iPhone-a su loši u vožnji

 

Prema Jerry-ju, korisnici Android-a nadmašili su korisnike iPhone-a i u ukupnom rezultatu bezbjedne vožnje i u pojedinačnim kategorijama.

U stvari, korisnici iPhone-a uopšte nisu ni pobijedili. Pratili su Android korisnike u svakoj kategoriji bezbjedne vožnje. Korisnici Android-a su imali tendenciju da voze sporije i bili su manje ometani tokom vožnje. Takođe su bili bolji u skretanju, kočenju i ubrzanju.

 

Demografija nije bitna

 

Korisnici Android-a postigli su veći rezultat čak i kada je njihova demografija sugerisala da ne bi trebalo.

Na primjer, oženjeni ljudi, vlasnici kuća i diplomci su obično bolji vozači od onih koji su slobodni ili recimo , nikada nisu završili srednju školu.

Međutim, ovaj trend nije važio za vlasnike Android-a i iPhone-a. Vlasnici Android-a su svaku demografsku kategoriju okrenuli naglavačke.

Očekivali biste da će oženjeni ljudi biti odgovorniji za volanom, ali ne. Jerry – jeva studija je pokazala da su vlasnici Androida samci bili bolji vozači od onih korisnika iPhone-a koji su bili u braku.

Ni obrazovanje nije bilo važno. Prema rezultatima ankete, korisnici Android-a koji nikada nisu završili srednju školu iznenađujuće su postigli više od vlasnika iPhone-a sa doktoratom.

A kada je u pitanju vlasništvo nad kućom, ovaj trend se ponovo održao sa Android iznajmljivačima koji su nadmašili korisnike iPhone-a koji su posjedovali kuću.

 

Zašto ovo neslaganje?

 

Jerry podaci nisu mogli u potpunosti da objasne zašto su vlasnici iPhone-a imali tendenciju niže ocjene za bezbjednu vožnju. U svojoj analizi, Jerry je ukazao na rasejanu vožnju kao jedno od mogućih objašnjenja.

Vlasnici iPhone-a su najvjerovatnije rukovali svojim telefonima nego korisnici Android-a kada su bili za volanom. Bez obzira na to kako to opravdavate, nećete biti siguran vozač ako uvek gledate u svoj telefon.

Takođe se može svesti na osobine ličnosti. Nedavne studije pokazuju da su korisnici Android-a savjesniji i veća je verovatnoća da će slijediti pravila od svojih iPhone kolega.

Vlasnici iPhone-a su, s druge strane, emotivniji i živahniji. Kao rezultat toga, vlasnici iPhone-a mogu pomjeriti granice i snažnije reagovati na spoljašnje okolnosti tokom vožnje. Ovaj emocionalni odgovor mogao bi dovesti do bržeg ubrzanja, oštrijeg skretanja i naglog kočenja. Ova tri ponašanja bi nesumnjivo smanjila rezultate bezbjedne vožnje.

(idropnews)

 

Dopada vam se  IT-mixer? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.