SSD uređaji nude veliki broj prednosti u odnosu na HDD-ove, a te prednosti uskoro bi mogle postati zahtjevane opcije kada je u pitanju Windows 11.

Pojavile su se glasine da Microsoft želi da zvanično postavi zahtjeve da budući PC uređaji, koji se isporučuju sa Windows 11 softverom, kao glavni drajv za podizanje sistema koriste SSD.

To naravno ne znači da nećete moći da kupite PC sa hard diskom, ukoliko želite dodatni prostor za skladištenje podataka. To samo znači da HDD vjerovatno neće biti drajv na kojem je operativni sistem instaliran.

Pomenutu informaciju je, u svakom slučaju, potrebno uzeti sa dozom rezerve jer Microsoft još uvijek nije ništa zvanično potvrdio.

Microsoft trenutno nema SSD uređaje izlistane na spisku za minimalne zahtjeve, kada je u pitanju instaliranje operativnog sistema. Pominje se samo 64GB ili više skladišnog prostora, potrebnog za Windows 11, prenosi B92.

 

Dopada vam se  IT-mixer? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.