​Prema saznanjima sajta WABetaInfo, WhatsApp radi na funkciji koja će korisnicima omogućiti da snime i objave audio poruke u okviru svog WhatsApp statusa.

Kada funkcija postane dostupna, aplikacija bi korisniku trebalo da dopusti da snimi glasovnu poruku, slično onome što je moguće u okviru razgovora. To bi moglo uključiti i ubacivanje postojećih audio fajlova, ali ovo još nije implementirano.

Glasovni snimci u okviru ažuriranja statusa bi se dijelili sa korisnikovim WhatsApp kontaktima, a koristila bi se ista podešavanja privatnosti kao i za fotografije i video fajlove i imali bi end-to-end enkripciju.

WhatsApp nije jedina aplikacija koja eksperimentiše sa glasovnim pričama (stories). Twitter je dugo testirao mogućnost objavljivanja glasovnih tvitova na iOS-u, a sada svi imaju tu opciju.

Pomenuta funkcija za WhatsApp je još uvijek u fazi razvoja i nije u funkciji čak ni za beta testere. Ukoliko bude objavljena, prvo će biti dostupna za testiranje, prije nego što postane šire implementirana, prenosi b92.

 

Dopada vam se  IT-mixer? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.