Apple bi, prema nezvaničnim informacijama, mogao predstaviti svoj iPhone SE treće generacije s podrškom za 5G ovog marta. S obzirom na to da Apple često organizuje događaje početkom godine, logično je da bi ga tada otkrili. Međutim, pokazalo se da to neće biti jedini uređaj koji će Apple najaviti.

U izvještaju japanskog portala za glasine „Macotakara„, publikacija tvrdi da prema pouzdanom izvoru, očigledno se očekuje da će Apple predstaviti iPad Air 5 uz iPhone SE ovog proljeća. iPad Air definitivno treba osvježiti jer su 2021. godine jedini iPad tableti koji je Apple ažurirao bili iPad Pro gdje su mu dali M1 čipset i iPad mini koji je dobio zasluženo ažuriranje.

iPad Air 4 je lansiran u septembru 2020. godine, što znači da ga definitivno treba nadograditi, tako da odabir za lansiranje na proljeće ima smisla umjesto da čekate do septembra kasnije ove godine. U izvještaju se tvrdi da Apple nije napravio nikakve promjene u dizajnu tableta i da će hardverski biti sličan iPad mini modelu, što znači A15 Bionic čipset i podršku za 5G.

Očigledno nemamo načina da potvrdimo da li je ovaj izvještaj istinit, tako da ćemo morati pričekati i vidjeti u narednim sedmicama za više informacija i, nadamo se, dokaze da je novi iPad Air tablet u izradi. U međuvremenu, za one koji razmišljaju da nabave iPad Air, možda bi bila dobra ideja da se strpe narednih nekoliko mjeseci.

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.